Laatst bewerkt: 17 January 2018

Adviseur Finance en IT Publieke Sector

This page has no English translation, therefore the Dutch page is shown.

Nieuwe technologische concepten leveren in de publieke sector grote uitdadingen op. IT is een sterk groeiend onderdeel van de bedrijfsvoering en neemt primaire processen over. Denk aan digitalisering en robotisering van processen maar ook het steeds breder verzamelen, koppelen en analyseren van de gegevens. De informatievoorziening verwordt tot een belangrijke productiefactor. 

Als beginnend ‘Adviseur Finance-IT Publieke Sector’, help jij aansprekende publieke instanties een gezonde informatievoorziening te ontwikkelen met een toekomstvast financieel fundament. Je helpt bij het in kaart brengen van de Finance-IT kosten baseline. Ook help je bij de analyse en de tactisch strategische dialoog die daar op volgt.

Met deze ervaringen kun je doorgroeien in naar een bredere adviseurs rol. Een bredere rol waarin je organisaties bijvoorbeeld helpt bij het bij het vinden van de juiste balans tussen het gebruik van IT en de kosten van IT, alsook helpt bij het proactief inspringen op relevante (IT) ontwikkelingen.

Wie ben je?

Je bent een talentvolle en ambitieuze starter en neemt de verantwoordelijkheid voor je eigen kansen en ontwikkeling. Je wilt jezelf ontplooien, zowel vakinhoudelijk als je sociale vaardigheden en inzichten en relaties opbouwen die de rest van je carrière van pas komen.

Je hebt een afgeronde WO of HBO-opleiding Finance, Management & Gezondheidszorg, (Technische) Bedrijfskunde, (Bedrijfs-) Economie, Bestuurskunde, Information Management, Informatica, Econometrie of Wiskunde; 

Of andere aanverwante opleiding en een feeling voor finance en een goed begrip van nieuwe technologische concepten; 

Ervaring in de zorg, onderwijs, gemeenten, provincies of waterschappen, woningbouwcorporaties of vergelijkbare (publieke) sectoren is een pré;

Je bent in staat om snel te redeneren en met informatiesysteem specialisten gegevens uit systemen te verzamelen, te interpreteren en aan ‘niet IT-ers’ de verbanden uit te leggen, ook als het geen goed nieuws is;

Je gelooft zowel intern als extern in integer handelen en neemt daarin je eigen verantwoordelijkheid;

Je bent nieuwsgierig naar de ontwikkelingen binnen je vakgebied en gedreven om het verschil te maken met je team;

Je kunt je goed inleven in je collega’s en stakeholders en hebt daarbij oog voor de toegevoegde waarde van eenieder;

Je werkt graag in een team, waarbij de verschillende ideeën en perspectieven worden meegenomen in het werk;

Je bent innovatief, ondernemend en deinst niet terug voor het uitdagen van de status quo;

Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels.

Hoe ziet je werk eruit?

Je brengt ons concept van ICT kosten baselining over naar onze klanten, richt het daarvoor benodigde instrument in, helpt de benodigde data te verzamelen, analyseert en verifieert deze. Vervolgens rapporteer je samen in een team de bevindingen en voer je de strategisch tactische dialoog over de resultaten met de opdrachtgever en betrokken stakeholders.

Ook ben je betrokken bij het opleiden van de opdrachtgever in het hanteren en leren interpreteren van de resultaten. Daarnaast ontwikkel je business cases en reken je deze door. Tot slot houd je de vinger aan de pols bij de ontwikkelingen die de klant vervolgens doormaakt.

Je werkt op projectbasis samen met collega’s met verschillende competenties in wisselende teams. 

Binnen PwC help je bij het verder uitbouwen van ons PS team. Je draagt bij aan de doorontwikkeling van onze PS proposities, methodologieën en tools.

Wat kan je van PwC verwachten?

Bij PwC sta je aan het roer van je eigen loopbaan. Als associate werk je in een jong, dynamisch en multidisciplinair team, waarbij persoonlijke en professionele groei centraal staan. Je krijgt de kans om in een ‘high profile’ team, mee te helpen aan het uitbouwen van een van de meest strategische proposities van PwC. Je werk is erg gevarieerd en afhankelijk van de opdracht, de klant, de specialisten in het team en je eigen voorkeuren. Je kunt rekenen op uitgebreide arbeidsvoorwaarden die zijn opgesteld met aandacht voor jouw groei en flexibel werken en leven. Bovendien bieden we je:

 • Een open werksfeer, waarbij je veel kunt oefenen met feedback geven en ontvangen;
 • Een kennisorganisatie waarbij je zowel kunt leren van, als uitgroeien tot, een top specialist;
 • Flexibel werken;
 • Teamevents;
 • De mogelijkheid om na een aantal jaar een periode in het buitenland te werken;
 • Veel trainingen, zowel gericht op soft skills als vakinhoudelijk;
 • De mogelijkheid om je postmaster Register Controller, Register IT Auditor, Register Operational Auditor of andere postdoctorale opleidingen te halen;
 • Een koffiebar om even (met collega’s) te ontspannen;
 • De mogelijkheid om je binnen de reguliere werktijden in te zetten voor Corporate Responsibility, verschillende netwerken, diversiteit, innovatie en/of recruitment;
 • Veel coaching en oog voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • Lease auto of autoregeling;
 • Laptop, iPhone;
 • 30 vakantiedagen en de mogelijkheid je overuren in te zetten in vakantiedag.

Wie zijn we?

Wij zijn PwC, ontstaan in 1849 en door verschillende fusies zijn wij nu uitgegroeid tot een wereldwijde zakelijke dienstverlener met activiteiten op het gebied van Assurance, Tax en Advisory. Hier zijn we actief binnen een groot scala aan sectoren en klanten.

We hebben 223.000 mensen in dienst, verdeeld over 157 landen. Bij PwC Nederland werken ruim 4.800 mensen met elkaar samen. Ons bestaansrecht en purpose is ‘building trust in society and solving important problems’. Dit uit zich in onze manier van werken en in wie wij zijn, waarbij onze waarden - Act with integrity, Make a difference, Care, Work together en Reimagine the possible - ons leiden. Voor meer achtergrondinformatie over wie wij zijn, check onze website.

Deze functie valt binnen de afdeling Risk Assurance, waarin we onze klanten ondersteunen met innovatieve diensten, producten en tools bij het pro-actief bewaken en managen van risico’s in een steeds complexere samenleving. We begeleiden hen bij het realiseren van efficiënte, effectieve en beheerste bedrijfsprocessen en systemen en vraagstukken op het gebied van big data, cyber security, data analyse, IT audits en internal audits.

Solliciteer nu!

Heb je interesse en voldoe je aan alle functie eisen? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet. Solliciteren kan via de volgende link.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met me op via: yolanda.bogaards@pwc.com