Laatst bewerkt: 12 December 2016

Junior Management Consultant Financial Risk Management

This page has no English translation, therefore the Dutch page is shown.

capgemini

Jouw rol

Ben jij onze nieuwe collega die, naast inhoudelijk sterk en geïnteresseerd, complexe problemen simpel kan verwoorden en je visie kan overbrengen naar de klant? En voel jij je thuis in een jong en ambitieus team en een dynamische werkomgeving?

De afdeling Financial Risk Management bij Capgemini Consulting bestaat uit een team van gedreven mensen met diepgaande kennis van en een duidelijke en kritische visie op risico management. Wij richten ons bij klanten op de invoering, verbetering en operationele uitvoering van risicomanagement en kapitaal management. Hiermee draagt Capgemini Consulting bij aan de stabiliteit en bestuurbaarheid van financiële instellingen. Onze kracht ligt in de unieke combinatie van thought leadership op Financial Risk Management gebied, gecombineerd met het op een pragmatische wijze toepassen van onze kennis bij klanten en deze te helpen de risk management functie binnen hun organisatie te optimaliseren.

Vanuit jouw rol als risico manager binnen de financiële sector ben jij in staat advies te geven aan onze klanten in nationale en internationale instellingen. Als Junior Management Consultant Financial Risk Management werk je aan projecten met een vaak sterk kwantitatief karakter. Je werkt zelfstandig aan grotere programma’s of kleinere adviestrajecten bij onze klanten. 

Je vervult een inhoudelijke rol binnen opdrachten met werkzaamheden zoals:

 • Het ontwikkelen en implementeren van risico- en economisch kapitaalmodellen;
 • Het valideren van risico- en economisch kapitaalmodellen;
 • Het uitvoeren van Basel II, Basel III en Solvency II gap-analyses en het definiëren van verbeterplannen;
 • Het adviseren van senior management inzake risicomanagementstrategie;
 • Ondersteuning bieden in projecten en programma’s op het gebied van risicomanagement en kapitaal management.

Wat vragen wij van jou?

Capgemini Consulting is op zoek naar authentieke collega’s met passie voor het consultancyvak, die veel belang hechten aan continue professionele ontwikkeling. Je vindt het een uitdaging om multidisciplinair een duurzame transformatie te realiseren; zowel samen met de klant als samen met collega’s. Je springt in op de wensen van de klant. Initiatief, ondernemerschap en een visie op het vakgebied zijn voor jou belangrijke kwaliteiten.

Je hebt daarnaast:

 • een academische kwantitatieve opleiding afgerond (MSc of PhD). Uit de aard van onze werkzaamheden volgt dat een kwantitatieve achtergrond een duidelijke pre is. Opleidingen die goed kunnen aansluiten zijn bijvoorbeeld Econometrie, Wiskunde,Natuurkunde, Scheikunde, Informatica en Sterrenkunde;
 • onderzoekservaring en rapportagevaardigheden met bijvoorbeeld MATLAB en/of SAS; een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • een sterk analytisch vermogen;
 • communicatief sterke vaardigheden; je bent in staat klanten aan je te binden en relaties uit te bouwen;
 • Kennis van en/of ervaring met Basel II, Basel III en Solvency II is een pre.

Waar kom je te werken?

Capgemini Consulting is het wereldwijde strategie- en transformatie consulting merk van de Capgemini Group. Wij zijn gespecialiseerd in het adviseren en ondersteunen van organisaties bij het transformeren van hun business. Van het ontwikkelen van een winnende strategie tot en met de succesvolle implementatie daarvan. Altijd met een consistente focus op duurzame resultaten. Capgemini Consulting biedt een onderscheidende benadering. Wij zijn ervan overtuigd dat een op samenwerking gerichte werkwijze tot de beste resultaten voor de opdrachtgever leidt. Wij maken gebruik van innovatieve methoden, technologie en het talent van meer dan 4.000 consultantswereldwijd.

Wanneer je in dienst komt als Junior Management Consultant start je met de Consultant Development Community (CDC). Dit is een eenjarig programma waarin startende Young Professionals een intensief trainingsprogramma volgen. Het CDC-programma biedt jou de vaardigheden, expertise en tools om optimaal te presteren en te excelleren in de wereld van het consultancyvak. Naast je inzet bij de klant volg je trainingen en werk je met andere collega’s aan projecten. Na het eerste jaar heb je als consultant een solide basis gelegd voor je toekomstige carrière binnen Capgemini Consulting.

Ons aanbod

Bij Capgemini Consulting word je gedrevenheid beloond; er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. We staan bekend om onze op maat gemaakte groeipaden, onze individuele begeleiding door counselors en onze trainingen zowel on-the-job als op onze Capgemini University in Parijs. Bij Capgemini hechten we waarde aan proactiviteit en de vrijheid van het individu. Het consultancyvak is turbulent en van tijd tot tijd intensief. We hebben daarom veel aandacht voor Het Nieuwe Werken en work-life balance. We bieden de mogelijkheid om thuis te werken, flexibel je uren in te richten en gebruik te maken van de nieuwste tooling. We willen graag dat je een baan hebt die goed in te passen is in jouw leven, die je energie geeft en bovenal bijdraagt aan de ontwikkeling van jouw talent. Ons arbeidsvoorwaardenpakket bestaat onder andere uit:

 • Premievrij pensioen;
 • Bonusregeling op maat, eindejaarsuitkering en de mogelijkheid om in overleg vakantiedagen bij te kopen;
 • Keuzevrijheid bij het invullen van je persoonlijke mobiliteit (auto van de zaak naar keuze, mobiliteitsvergoeding);
 • Laptop en telefoonabonnement;
 • Marktconform salaris.

Interesse?

Ben jij de consultant die wij zoeken en ben je geïnteresseerd in deze uitdagende rol? Solliciteer dan direct via de button ‘Solliciteer op deze vacature’ onderaan deze pagina. Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Paul Snabel via paul.snabel@capgemini.com / 030-689 7064. 

Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.