Laatst bewerkt: 12 December 2016

Werkstudent

This page has no English translation, therefore the Dutch page is shown.

MIcompany is een leidend bureau op het gebied van commercial analytics. MIcompany analyseert de klantgegevens van topondernemingen zoals KPN, Achmea en de NS. Wij helpen deze bedrijven om duurzame groei te creëren, door groeikansen te ontdekken uit patronen in de database (Discovery), en de analytische competentie bij bedrijven op te bouwen (Your Analytics).

De factoren die MIcompany uniek maken:

 • In de eerste plaats onze positie binnen bedrijven. We hebben 100% van de opdrachten in de afgelopen jaren uitgevoerd voor en/of gepresenteerd aan de ‘board’ van bedrijven.
 • Onze mensen. Soms schrikt het af, maar er werken eenvoudig weg hele bijzondere analytische talenten bij MIcompany (de helft van onze werknemers is cum laude afgestudeerd). Net zo belangrijk is de cultuur van het team. De groep is relatief jong (80% is onder de 30 jaar), heeft een passie voor grote doorbraken en zeer ondernemend wat betreft activiteiten buiten het werk. Wij werken actief met werkstudenten, die ook een volwaardige plek innemen in ons bedrijf.
 • Onze positie uniek vanwege onze eigen opleidingsschool (MIacademy). Binnen MIacademy leiden we niet alleen onze eigen talenten op, maar ook alle nieuwe analisten van KPN, Achmea, Nuon, de Postcodeloterij en de NS. In MIacademy leer je het analyseren van klantgegevens, kansen ontdekken en de vaardigheden om je analyses om te zetten in goede adviezen. Dit door de beste MI-trainers van Nederland.
 • Tenslotte is MIcompany uniek door het innovatieve karakter van haar opdrachten en onderzoek. Zo werken we voor diverse Internet start-ups, waaronder de Internetverzekeraar Inshared en is MIcompany de eerste partij die (voor servicedoeleinden) analyses mag doen op de gegevens van de OV-chipkaart. Ook heeft MIcompany een unieke methodiek ontwikkeld die ons in staat stelt klanten in de tijd te volgen, waardoor het gebruik van slechts statische maandrapportages definitief tot het verleden behoort!

Functieomschrijving:

 • Wij zoeken een enthousiaste werkstudenten;
 • Je ondersteunt de consultants bij het bouwen van BI-oplossingen bij grote klanten van naam en faam in Nederland, waarbij je doorbraken realiseert in het ontsluiten van complexe databestanden en het genereren van inzichten standaardiseert door het bouwen van analytische suites;
 • Je ondersteunt bij het maken van krachtige analyses;
 • Je bent derdejaars of masterstudent van een universitair opleiding in een richting als Econometrie, Wiskunde, Informatica, of een andere studie waarbij kwantitatieve analyse centraal staat;
 • Je bent enthousiast, hebt analytische sparkle en bent ambitieus.

Wij bieden:

 • Functie als werkstudent. Je helpt onze consultants op impactvolle projecten. Je wordt gecoacht en begeleid door senior consultants en partners van MIcompany;
 • Je leert in korte tijd jouw opgedane kennis in de praktijk toe te passen;
 • Je krijgt de mogelijkheid om binnen MIcompany door te groeien tot trainee. Dan participeer je direct in trajecten bij de klant, krijg je gespecialeseerde trainingen of de mogelijkheid tot het schrijven van je Masterscriptie bij MIcompany of een van onze klanten;
 • Een unieke, informele, jonge en hard groeiende werkomgeving;
 • Een excellente vergoeding.

Ben je geïnteresseerd?

Heb je naast je analytische talent deze enorme drive, ben je nieuwsgierig en hou je van uitdagingen? Neem dan contact op met Jessica van Hoorn via talent@micompany.nl. Dan plannen we een kennismakingsgesprek waarin je je motivatie kunt toelichten en al je vragen kunt stellen, die je hebt ten aanzien van de baan en mogelijkheden binnen MIcompany.

Kijk voor meer informatie op www.micompany.nl.