Laatst bewerkt: 29 mei 2017

Computer Vision Engineer | Den Haag

tno_1

Wat ga je doen?

Als Junior Scientist in de researchgroep Intelligent Imaging werk je mee in een variëteit aan projecten. Een deel van de projecten is gericht op onderzoek en het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve kennis en technologie. Daarnaast voer je projecten uit waarbij onze kennis direct wordt toegepast bij klanten uit het bedrijfsleven, industrie en de overheid. Je werkzaamheden zullen variëren van het ontwikkelen van beeldanalyse algoritmes en implementatie hiervan in software tools tot het voorbereiden en uitvoeren van experimenten en data analyses. Dit alles doe je in een hecht team van professionals in een open en informele cultuur. Drie concrete voorbeelden van mogelijke toepassingsgebieden:

  • De hoeveelheid videobeelden die dagelijks wordt opgenomen is enorm. Denk alleen al eens aan de vele duizenden camera’s langs de weg, sportvelden, in stadscentra, en winkels. Daarnaast is er een explosieve groei aan apparaten met een camera zoals smartphones, drones, robots en wearables. Binnen de groep Intelligent Imaging ontwikkelingen we technologie om deze enorme hoeveelheid video behapbaar te maken voor bijvoorbeeld cameraoperators die dag in dag uit drukke gebieden bewaken, zoals vliegvelden en stedelijke omgevingen.
  • De industrie en de agro&food markt heeft steeds meer behoefte aan slimme oplossingen om de productiviteit én kwaliteit te verbeteren. Wij ontwikkelen software die de data uit visuele en andere sensoren combineert en automatisch analyseert, van het automatisch tellen van orchideeënknoppen tot augmented reality toepassen zodat robots complexe reparaties uit kunnen voeren.
  • Visuele inspecties om de conditie van de infrastructuur vast te stellen zijn vaak tijdrovend, gevaarlijk en duur. Daarom werkt TNO aan inspectie- en monitoringssystemen die dit werk automatiseren. Voor Rijkswaterstaat heeft TNO een meetsysteem ontwikkeld die al rijdend met het verkeer mee een gedetailleerd 3D model van de weg opbouwt en daaruit automatisch de schade bepaalt. Rijkswaterstaat zet dit systeem in om het steenverlies (rafeling) op alle rijkswegen automatisch te bepalen en vandaaruit te komen tot een planning voor onderhoud en vervanging.

Wat vragen wij van jou?

Je hebt een afgeronde opleiding informatica, natuurkunde, wiskunde of electrotechniek met een aantoonbare affiniteit voor beeldbewerking en signaal verwerking. Je hebt bij voorkeur kennis van Matlab, Python en/of C++, bent pragmatisch ingesteld en wil graag dingen laten werken.

Naast inhoudelijke expertise hechten we veel belang aan communicatieve vaardigheden en klant- en resultaatgerichtheid om in teamverband te werken naar een eindresultaat dat bruikbaar en toepasbaar is voor onze klanten.

Wat mag je van je werkomgeving verwachten?

TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie die op basis van haar expertise en onderzoek een belangrijke bijdrage levert aan de concurrentiekracht van bedrijven en organisaties, aan de economie en aan de kwaliteit van de samenleving als geheel. Met zo’n 3000 medewerkers werken we voor uiteenlopende opdrachtgevers: overheden, het mkb, grote bedrijven, dienstverleners en maatschappelijke organisaties. Samen werken we aan nieuwe kennis, betere producten, heldere adviezen over beleid en processen. Bij alles wat we doen, draait het om impact. Onze product- en procesinnovaties en onze adviezen hebben pas écht zin als de opdrachtgever daarmee zijn concurrentiepositie kan verbeteren. Als de overheid daarmee haar beleid doelmatiger kan inrichten. En als het mensen en organisaties daadwerkelijk verder helpt.

Hoe ziet het proces eruit?

Solliciteren is mogelijk t/m 30 juni. Deze sollicitatieprocedure kent een tweetal gespreksrondes. Daarna volgt een selectieassessment. En afrondend bespreken we in een interview de arbeidsvoorwaarden. We streven ernaar dit binnen 4 weken af te ronden.

Voor deze vacature is het noodzakelijk dat de AIVD een VGB afgeeft na het uitvoeren van een veiligheidsonderzoek. Kijk voor meer informatie op de website van de AIVD.

Heeft deze vacature iets bij je los gemaakt?

Dan zie ik je sollicitatie graag tegemoet!
Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact met ons opnemen.

Recruiter: Ferry Leeflang
Mobiel: +31 (0)6-11700478
LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/ferryleeflang
Hiringmanager: Esther Vos
Telefoonnummer: 08886 67299