Laatst bewerkt: 12 december 2016

Junior Software Developer

topdesk

Ben jij starter op de arbeidsmarkt en wil je graag als Software Developer aan de slag bij een internationaal softwarehuis? Bij TOPdesk bieden we je een omgeving waar veel jonge hoogopgeleiden werken, waar zowel vakmanschap als werkplezier centraal staan. Als jij gepassioneerd bent over programmeren dan kun je via deze vacature solliciteren voor ons  opleidingstraject voor startende software developers.

Opleidingstraject: Junior Software Developer

We gaan ervan uit dat je op de universiteit, dan wel in hobbyprojecten, ervaring met programmeren hebt opgedaan. Afhankelijk van jouw niveau begint je opleidingstraject met deze kennis en vaardigheden uitbreiden. Het eerste doel is dat je leert werken met veel verschillende technieken, talen en frameworks. Daarnaast moet je de (technische) TOPdesk-omgeving leren kennen en onze stijl van programmeren begrijpen. Je werkt veel met Java, HTML en Javascript met voldoende ruimte voor allerlei andere libraries, stacks en frameworks zoals AngularJS, JQuery, Jasmine, LESS, Knockout, Dockr.

Van inwerkopdracht naar hoge kwaliteit eindproducten

Het opleidingstraject start met één of twee inwerkopdrachten. Je leert pair programming, houdt code reviews met ervaren developers en kijkt mee met collega's die aan opdrachten voor klanten werken. Daarna wordt het tijd om zelf aan echte opdrachten te werken. Het doel is software op te leveren van hoge kwaliteit en dat bereik je onder andere door feedback te vragen en te geven en intensief samen te werken met ervaren collega's.

Hoe ziet mijn dag eruit als Software Developer bij TOPdesk?

In het eerste jaar lever je als snel je bijdrage te midden van de afdeling Customer Solutions door te werken aan klantspecifiekeoplossingen. Bijvoorbeeld een huisstijl-aanpassing of een technische koppeling met een ander systeem van de klant. Grotere opdrachten (meestal voor grote klanten) zijn: een webwinkel integreren binnen TOPdesk of een authenticatiesysteem, maar ook toewerken naar shareable solutions. Sharable solutions ontstaan doordat we alert zijn op trends in wat bepaalde klantendoelgroepen nodig hebben om prettig te werken. Dit leidt meestal tot modules of functionaliteiten die meer verschillende klanten gaan gebruiken.

Alles wat het team oplevert wordt in de vorm van een demo aan de klant gepresenteerd. Deze korte feedbackloop is heel fijn en de klanten zijn erg betrokken bij de oplossingen die we maken. Als de klant blij is, kunnen ze er al binnen een paar dagen mee aan de slag.

Scrum en apekooi-tijd

Bij TOPdesk werken we met scrummethode en dat betekent dagelijks intensief samenwerken. Naar mate je meer ervaring met het team opdoet kom je steeds sneller tot een goede resultaten. Tijdens je carrière bij TOPdesk helpen we je uit te groeien tot een volleerd software developer met zijn of haar eigen specialisme. Er is voor jou in je TOPdesk-loopbaan veel tijd om te onderzoeken wat je nog meer wilt leren en je krijgt opleidingsbudget en apekooi-tijd om dit te ondersteunen.

Het ideale profiel van een Junior Software Developer

  • Ervaring met object-georiënteerd programmeren;
  • Academisch werk- en denkniveau;
  • Goede communicatieve vaardigheden in het Engels;
  • Zelfstandige werkhouding.

Wat mag jij verwachten?

  • Veel zelfstandigheid en een sterke focus op jouw persoonlijke ontwikkeling;
  • Een jong (internationaal) team dat de komende jaren flink in omvang zal groeien;
  • Gezellige, leergierige collega’s;
  • Groei- en doorgroeimogelijkheden, zowel binnen Customer Solutions als in de richting van de afdeling Development waar wordt gewerkt aan de grote standaardapplicatie;
  • De mogelijkheid om hard werken af te wisselen met een spelletje pinball;
  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Interesse in deze vacature?

Als je wilt solliciteren ontvangen we graag je cv en motivatie. Deze stuur je via vacatures@topdesk.nl naar Rob Haaring (HR).

Je doet ons een groot plezier als je uitlegt via welke bron(nen) je deze vacature hebt gevonden. Alvast bedankt.