Laatst bewerkt: 8 juni 2017

Part-time Web Developer & Architect - Scenario App

ortec-finance

Ben jij op zoek naar een ‘serieuze’ bijbaan die je kunt combineren met je studie of scriptie en waar je je programmeer skills kan inzetten in een professionele en agile omgeving? Vind je het leuk om mooie applicaties te ontwerpen en te ontwikkelen waarbij je kunt sparren met andere expertises?

Voor deze opdracht zijn we op zoek naar een Student Assistent voor 16 tot 24 uur per week die de rol van ‘lead developer’ pakt voor een nieuwe webapplicatie en meedenkt over de architectuur. Lees verder voor de opdrachtbeschrijving en andere details.

De opdracht - 'Scenario App'

Onder veel van onze producten zitten onze ‘economische scenario’s’. Dit noemen we de Ortec Finance Scenario set (OFS) en hiermee kunnen we realistische projecties maken van hoe economische en financiële variabelen zich mogelijk kunnen gaan ontwikkelen. Op basis van die scenario’s kunnen instituten en personen financiële investeringsbeslissingen nemen. Met de scenario app maken we de projecties en realisaties inzichtelijk op een toegankelijke manier. Hier komen onze FinTech elementen samen.

We hebben een eerste web versie van de app gemaakt, die bij ons op kantoor hangt. Hier kunnen mensen interactief naar de laatste ontwikkelingen kijken. Nu willen we de stap maken naar een gehoste versie waar ook klanten en externen bij kunnen vanaf een willekeurige locatie. Daarbij willen we graag gebruikersdata opslaan voor analyse doeleinden.

Voor deze opdracht ben je de lead developer en denk je mee over de benodigde architectuur. Je bouwt aan de front-end en aan de back-end. In dit project werk je samen met consultants/stakeholders, een product owner, een designer en ervaren developers.

Wat vragen we van jou?

Je zit in het 3e jaar of hoger van een universitaire Informatica opleiding of een bèta opleiding met een IT-component en zoekt een baan voor minimaal 2 dagen per week. Je hebt enige ervaring met web of mobile development en denkt graag mee over de gewenste technieken.

Je hebt belangstelling voor de financiële wereld. Daarnaast ben je leergierig, ambitieus en communicatief vaardig, zowel in de Nederlandse als de Engelse taal. Tot slot beschik je over analytisch denkvermogen, heb je plezier in, kennis van of ervaring met programmeren en werk je graag in teamverband.

De afdeling

De afdeling ‘Products’ bestaat uit ongeveer 50 medewerkers die zich bezighouden met het ontwerpen en ontwikkelen van decision support systemen voor de financiële markt. Het doel is onze klanten (en hun klanten) kwantitatief te ondersteunen bij het bepalen en uitvoeren van hun strategische en tactische investeringsbeleid.

Deze innovatieve en complexe systemen worden door Ortec Finance en haar partners geïmplementeerd of gebruikt. Wij gebruiken en ontwikkelen uitsluitend eigen modellen en werken niet op basis van detachering.

Binnen de afdeling wordt gewerkt in multidisciplinaire Scrum Teams en hebben we het Agile aspect ver doorgevoerd, waardoor je met alle facetten van softwareontwikkeling in aanraking kunt komen.

Ortec Finance

Ortec Finance is een groeiende organisatie met ruim 200 medewerkers en levert sinds 1981 wereldwijd technologie en advies op het gebied van risk en return management. Ortec Finance helpt onder andere pensioenfondsen, verzekeraars, vermogensbeheerders, financieel planners, woningcorporaties en gemeenten financiële beslissingen te nemen en de resultaten daarvan te monitoren. We integreren onze diepgaande kennis in onze softwaremodellen en combineren die met professionele adviesdiensten. Ortec Finance blijft voorop lopen in innovatie dankzij nauwe banden met de academische wereld, toezichthouders en professionals. Wij zijn werkzaam vanuit locaties in Amsterdam en Rotterdam en een drietal buitenlandse vestigingen, in het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Canada.

Wat bieden wij?

We bieden je een baan binnen een uitdagende en inspirerende werkomgeving met uitstekende opleidings- en doorgroeimogelijkheden, zowel richting verschillende inhoudelijke specialismen als richting project- en accountmanagement. Je hebt binnen Ortec Finance de mogelijkheid om specifieke marktkennis en softwareoplossingen te combineren in je werk.

Je ontvangt een marktconform salaris, 8% vakantiegeld, een vaste 13e maand, een bijdrage aan de pensioenregeling, een reiskostenvergoeding en je neemt deel aan een bonusregeling.

Meer informatie of solliciteren?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marisja Bevaart (HR Adviseur) van de afdeling Human Resources via telefoonnummer 010 – 700 50 00.

Ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan je motivatie en CV o.v.v. referentienummer ‘DEV-012’ naar: HR@ortec-finance.com.

Een Pre Employment Screening maakt standaard onderdeel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.