Laatst bewerkt: 8 juni 2017

Stagiair Software Development

ortec-finance

Wat wij doen

Ortec Finance levert wereldwijd technologie en advies op het gebied van risico- en rendementsbeheer. Het bedrijf is in 1981 opgericht door Econometriestudenten van de Erasmus Universiteit te Rotterdam en heeft momenteel meer dan 200 werknemers in binnen- en buitenland. Wij bedienen een brede klantenkring, van pensioenfondsen, verzekeraars en grote vermogensbeheerders tot financieel planners, woningcorporaties en gemeenten. De missie van Ortec Finance is het maken en monitoren van financiële beslissingen door beleggers te verbeteren. Daartoe ontwerpen, ontwikkelen en passen wij onze eigen oplossingen toe voor asset-liability management, performance-meting en attributie, en financiële planning. Die oplossingen bestaan uit een combinatie van hoogwaardige softwaremodellen en professionele adviesdiensten. Onlangs is Ortec Finance Tech Labs opgericht om innovatie nog beter binnen de organisatie te borgen middels een toegewijd onderzoeks- en ontwikkelingscentrum op het gebied van IT. Bij Tech Labs onderzoeken we de meest recente trends en ontwikkelingen, van Blockchain en Virtual/Augemented Reality tot de laatste front- en backend technieken.

Scriptie onderwerpen

Wij bieden een breed scala aan onderwerpen voor een (afstudeer)scriptie, en voor elk onderwerp beschikken we over de expertise om goede begeleiding te geven en de noodzakelijke tools te leveren. Een meer uitgebreide beschrijving van de onderwerpen vind je op onze website.

 • Blockchain
  Het volledig opzetten van een pensioenfonds op de Blockchain is een van de beschikbare onderwerpen, alhoewel ander onderzoek met betrekking tot pensioen en Blockchain ook een optie is.
 • Conversational interfaces
  De muis is al lang niet meer de moderne manier voor gebruikers om applicaties te bedienen, aangezien direct spreken met de applicatie en deze in menselijke taal opdrachten te geven handiger is voor de gebruiker.
 • Robo financial planning
  Onze software wordt gebruikt door financieel planners om hun klanten te adviseren, maar aangezien we de gegevens die de financieel planner gebruikt ook verwerken, zijn we misschien in staat om een machinaal lerend model te maken die de financieel planner kan vervangen.
 • Data-gedreven modellen in aandelenmarkten
  Het ontwikkelen van data-gedreven modellen die in staat zijn om te leren van, en handelen in de aandelenmarkt kan onze huidige modellen helpen in het maken van voorspellingen over de toekomst.

Stel je eigen onderwerp voor

Ortec Finance biedt verschillende onderwerpen die geschikt zijn voor een afstudeerscriptie, maar de mogelijkheid bestaat ook om met je eigen idee voor een stage te komen. Wij zijn vermoedelijk in staat om scriptiebegeleiding te bieden op de volgende gebieden:

 • UX
 • Web Development
 • Conversational Interfaces
 • Blockchain
 • Bots
 • Machine Learning
 • Data Analysis

Wat wij bieden

Wij bieden een uitdagende en inspirerende werkomgeving met uitstekende loopbaanmogelijkheden in zowel gespecialiseerde posities als in management. Ortec Finance geeft jou de kans om IT, wiskundige modellen en specifieke marktkennis in je werk te combineren. Daarnaast bieden we:

 • de benodigde development tools;
 • een werkplek op ons kantoor in Rotterdam of Amsterdam;
 • begeleiding door Ortec Finance Tech Labs.

Wil je meer weten of heb je interesse om te solliciteren?

Voor meer informatie neem je contact op met Marisja Bevaart (HR Adviseur) op +31 (0)10 – 700 50 00.

Als je interesse hebt in een stage bij Ortec Finance, stuur dan je motivatiebrief en CV onder vermelding van ‘DEV-022’ naar: HR@ortec-finance.com.

Een Pre Employment Screening maakt standaard onderdeel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.