Laatst bewerkt: 3 juli 2017

Consultant Capital Projects & Infrastructure

Wil jij in een multidisciplinaire setting de grootste projecten van Nederland en daarbuiten tot een succes brengen? Durf jij verder te kijken dan 'techniek'? Dan is een baan binnen het Capital Projects & Infrastructure team van PwC Consulting iets voor jou.

PwC adviseert grote gerenommeerde partijen aan publieke en private kant bij de realisatie van grote kapitaalintensieve projecten en publiek private samenwerkingen. In deze projecten begeleidt PwC klanten gedurende de volledige projectlevenscyclus, van strategie tot en met projectrealisatie en exploitatie.

Als Consultant binnen Capital Projects & Infrastructure maak je onderdeel uit van een team dat in nauwe samenwerking met de klant zowel nationaal als internationaal werkt aan uitdagende en complexe vraagstukken.

Wie ben je?

Als Consultant binnen onze Capital Projects & Infrastructure adviesgroep wil je je carrière een vliegende start of een boost geven. Je wilt je verder ontplooien, je opgedane kennis delen, je netwerk uitbreiden en het beste uit jezelf en je collega’s halen.

  • Je hebt een afgeronde academische opleiding in exacte vakken, technische studie, technische bedrijfskunde of technische bestuurskunde. Wanneer je een andere academische achtergrond hebt en aantoonbare affiniteit met het beschreven vakgebied, dan komen we ook graag met je in contact voor deze functie.
  • Je hebt 0 tot 2 jaar werkervaring.
  • Je hebt een sterke focus op het snijvlak van techniek, financiën, strategie en contract.
  • Je bent enthousiast en oprecht gemotiveerd om onze klanten en je collega’s verder te helpen.
  • Je bent analytisch en pragmatisch en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
  • Je werkt graag in een team en hebt een gezonde dosis humor.
  • Je vindt het leuk om op een praktische en creatieve manier steeds weer nieuwe vraagstukken te analyseren en op te lossen.
  • Je vindt het stimulerend om opdrachten met grote impact te doen met aanspreekpunten op hoog niveau binnen de klantorganisatie.
  • Door je adviesvaardigheden weet je klanten te inspireren en te binden.

Hoe ziet je werk eruit?

De Capital Projects & Infrastructure (CP&I) adviesgroep is verantwoordelijk voor de begeleiding van grootschalige en kapitaalsintensieve projecten, veelal in een PPS setting, gedurende de volledige projectlevenscyclus. Dit betekent dat we haalbaarheidsonderzoeken uitvoeren en projecten begeleiden in de voorbereidingsfase, de aanbestedingsfase en de realisatie- en exploitatiefase. De projecten verschillen van snelwegen, sluizen, dijken, tunnels, rail, (lucht)havens tot vastgoed, maar ook de inkoop van kapitaal intensieve goederen en diensten en de realisatie van unieke projecten zoals stadions en windmolenparken op zee.

Je richt je met name op advisering rond technische vraagstukken op het financieel juridische snijvlak bij grote infrastructurele werken en PPS-en. De technische vraagstukken bevinden zich veelal op het technisch-financieel-juridische snijvlak. Hierbij kan gedacht worden aan advisering ten aanzien van de (technische) risicoverdeling en het contractuele betalingsmechanisme, maar ook aan contract- en projectbeheersing tijdens de realisatiefase.

Je werkt samen in teams bij de klant waarbij je on the job wordt gecoached door ervaren collega’s en zo maximaal kunt leren. Het CP&I team is een hechte groep met een zeer sterk teamgevoel waarbinnen men altijd klaar staat voor elkaar en we door de diversiteit in onze groep elke dag weer ook van elkaar leren.

Wat bieden we je?

Als je bij PwC gaat werken, ben je verzekerd van diverse klanten, inspirerende collega's en uitgebreide arbeidsvoorwaarden die zijn opgesteld met aandacht voor jouw groei en flexibel werken en leven.

  • Je wordt onderdeel van een toonaangevende, internationale adviesorganisatie; Je krijgt uitgebreide opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden; Je krijgt een persoonlijke coach toegewezen, die jou begeleidt en jou de ruimte geeft om jouw doelen te verwezenlijken; Wij garanderen een afwisselende baan in een prettige en collegiale sfeer waarbij er een goede combinatie zal zijn tussen inhoudelijke - en procesmatige uitdagingen; Je krijgt uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder andere een deels premievrij pensioen en 32 vakantiedagen. Je wordt onderdeel van de Consulting Traineeship groep wat je verzekert van een groep peers tijdens je dagelijkse werk en biedt een curriculum van verschillende trainingen. We hebben een gestructureerd programma dat je de mogelijkheid geeft actief deel te nemen aan Corporate Responsibility projecten die een duidelijke maatschappelijke impact hebben.

Wie zijn we?

Bij PwC Nederland werken ruim 4.300 professionals nauw met elkaar samen vanuit 12 vestigingen. We bieden jou volop kansen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk, waarmee je het maximale uit jezelf en jouw carrière haalt. Ontdek, ga relaties aan, ontwikkel jezelf en maak impact. Dan garanderen wij je een afwisselende baan in een prettige en collegiale sfeer. Wij zijn ons daarbij bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en handelen daar ook naar. Dit doen we met oog voor persoonlijke verschillen en de ontwikkeling van jouw specifieke talenten.

De vacature consultant Capital Projects & Infrastructure valt binnen het werkveld Advisory, waarin we klanten adviseren op de terreinen van fusies en overnames, organisatieontwikkeling, performance improvement en crisismanagement.

Solliciteer nu!

Heb je interesse en voldoe je aan de functie-eisen? Bekijk hier onze sollicitatieprocedure en solliciteer direct via de website. Als je jouw sollicitatie inclusief CV, motivatiebrief en cijferlijsten indient, ontvang je binnen twee weken bericht over je sollicitatie.