Laatst bewerkt: 6 maart 2017

Risk Management Consultant

riskquestlogogoogle

Zet jij graag je tanden in complexe wiskundige puzzels? Vind jij het leuk om klanten verder te helpen? Ontwikkel jij de beste risicomodellen voor toonaangevende financiële instellingen in Nederland?

Als Risk Consultant binnen RiskQuest heb je veel contact met klanten van financiële instellingen en leer je in een korte tijd veel verschillende financiële modellen kennen. Deze modellen helpen financiële instellingen om inzicht te krijgen in en hun risicoprofiel en in hun klanten. Je krijgt direct verantwoordelijkheid en je werkt samen met jouw RiskQuest collega’s aan projecten bij banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Naast een goede compensatie, bieden wij flexibele werktijden en veel inhoudelijke uitdaging.

Wie ben je?

Een talentvolle, sociale en gemotiveerde master Student. Je wilt bijdragen aan de financiële sector, houdt van wiskundige puzzels en wil jezelf ontplooien binnen econometrie & quantitative modeling. Verder heb je een brede kijk op de wereld.

Wat bieden wij jou bij RiskQuest:

 • De vrijheid en verantwoordelijkheid om een wezenlijke bijdrage te leveren aan het analyseren en ontwikkelen van financiële modellen bij klanten.
 • Werken in een hoog opgeleid, jong en enthousiast team van kwantitatieve specialisten met een informele cultuur; jouw stem en visie draagt bij aan het succes van RiskQuest.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door het volgen van een opleiding (FRM, CFA, aanvullen).
 • Kennis van risicomodellen ; bijvoorbeeld krediet risico (PD, LGD, EAD Modellen) en/of markt risico modellen (bijvoorbeeld VAR).
 • Uiteenlopende projecten bestaande uit het ‘echte’ werk: geen audit- en proceswerk, maar modelleerwerkzaamheden uitvoeren
 • Flexibele werktijden en verschillende uitdagende projecten voor internationale banken, pensioenfondsen en verzekeraars.
 • Een kantoor op een top locatie in Amsterdam.
 • Een marktconform salaris, laptop, telefoon OV kaart 1e klas en een winstdeling.

Wat vragen wij van jou als Risk Consultant:

 • Een (bijna) afgeronde MSc. of PhD. in een kwantitatieve studierichting (econometrie, actuariële wetenschappen, wiskunde, natuurkunde of aanverwante studies).
 • Aantoonbare kennis en interesse in programmeren en analyseren van grote hoeveelheden data m.b.v. Matlab, SAS, R.
 • Kennis van financieel risicomanagement (Credit en Market Risk) en waardering van financiële instrumenten/producten (Options, Swaps, Derivaten) is een pre.
 • Uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands & Engels.
 • Competenties: voor ons team zijn wij opzoek naar sociale teamspelers met uitstekende planningsvaardigheden. Verder beschik je over hoog probleemoplossend vermogen en bent in staat hoofd- van bijzaken te onderscheiden. Daarnaast ben je doelgericht, analytisch en accuraat.

Over RiskQuest

RiskQuest is een adviesbureau gespecialiseerd in (risico)modellen voor de financiële sector. In een steeds complexere wereld is ook steeds meer behoefte aan het beheren van risico's. Modellen zijn hierbij een belangrijk instrument. Onze dienstverlening richt zich op alle aspecten rondom het gebruik van modellen: data, modelontwikkeling, validatie, beleid en strategie.

In de afgelopen jaren hebben wij een indrukwekkend klantenbestand mogen opbouwen. We werken voor alle grote Nederlandse financiële instellingen. Daarnaast breiden we onze dienstverlening steeds verder uit. Zo bouwen we een rating-tool voor een aantal partijen in de publieke sector en zijn we bezig met een nieuw initiatief (www.data-quest.nl) voor meer (big) data gerelateerde vraagstukken (zowel binnen als buiten de financiële wereld).

RiskQuest bestaat uit een team van twintig ambitieuze individuen met bijna allemaal een kwantitatieve achtergrond op gebied van econometrie, wiskunde en natuurkunde. Onderlinge sociale contacten en een informele werksfeer met veel individuele vrijheid vinden we belangrijk. Hierdoor wordt je snel een onderdeel van een hecht team.

Interesse in de vacature Risk Management Consultant?

Stuur jouw motivatie, CV en cijferlijst naar recruitment@riskquest.com.

Voor vragen over het sollicitatie proces kun je contact opnemen met Jiske Scherpenborg op +31639138666.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.