Laatst bewerkt: 20 October 2021

Data & Technology trainee

This page has no English translation, therefore the Dutch page is shown.

Werk samen met vakspecialisten aan het ontwikkelen van jouw expertise op het gebied van development, data-engineering en security als Data & Technology trainee bij DNB.

Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Ook heeft DNB ruim 600 ton goud in de kluis én tientallen terabytes aan data: ons nieuwe goud. Dit goud moet zorgvuldig en veilig worden gedolven en daar kom jij in beeld. In ons Data & Technology trainee programma ben je onderdeel van verschillende teams op het gebied van development, data en security. Je werkt samen met andere trainees en vakspecialisten aan verschillende innovaties volgens een Agile-werkwijze.

Zo doe je dat als Data & Technology trainee bij DNB
Als trainee van het Data & Technology trainee programma wissel je, gedurende twee jaar, drie keer van functie en afdeling. Je draait volop mee in de specialistische teams en maakt onder andere kennis met software development, data engineering en security bij DNB én je volgt trainingen gericht op technische verdieping en persoonlijke ontwikkeling.

Wat ga je precies doen? 
Je werkt steeds een periode van acht maanden mee in een team en je maakt kennis met onderdelen van de domeinen data engineering, software development en security. 

Voorbeelden van mogelijke opdrachten zijn:

 • Je ondersteunt data scientist met het slim inzetten van alle beschikbare data science & analytics tooling, waarmee zij effectief aan de slag kunnen om relevante inzichten te verkrijgen.
 • Je bent als ontwikkelaar onderdeel van een Agile team die de volledig geautomatiseerde verwerking van Toezichtrapportages mogelijk maakt.
 • Je maakt het mogelijk om op veilige en eenvoudige wijze in alle data science & analytics tooling toegang te verlenen tot data. 
 • Je bouwt mee aan onze betalingsverkeer-applicaties die zorgen voor robuust en veilig betalingsverkeer in Nederland.
 • Je ontwikkelt geavanceerde tooling voor onze Statistiek-divisie zodat de statistici van DNB de grote hoeveelheden data kunnen verwerken tot nationale en Europese indicatoren.
 • Je creëert nieuwe toepassingen voor zowel onder toezicht staande instellingen als Toezichthouders. Zo maak je bijvoorbeeld in het Toezicht-domein de stap naar ‘digitaal toezichthouden’ mogelijk door het leveren van nieuwe IT-oplossingen voor onze toezichthouders.
 • Je draait mee in de beveiliging van de ICT-infrastructuur van DNB om ons te beschermen tegen cyberaanvallen.

Hier doe je dat

Bij DNB werken we aan vertrouwen en financiële stabiliteit. Wij zijn de centrale bank van Nederland, onderdeel van het Eurosysteem en houden toezicht op de financiële sector. Je kent ons vast als zakelijk en professioneel. Dat klopt, we nemen onze verantwoordelijkheid en werken nationaal en internationaal nauw samen. Wat je misschien nog niet weet, is dat de medewerkers van DNB erg trots zijn op hun werk en dat de sfeer intern informeel is. Je past bij ons wanneer je je thuis voelt bij mensen die scherp, open, betrokken en betrouwbaar zijn, en die dit uitdragen in wie ze zijn en wat ze doen.

Dit breng je mee

Je bent een echte teamspeler die duidelijk communiceert. Collega’s vinden het prettig om met jou samen te werken en hebben het gevoel dat ze op je kunnen bouwen. Je bent leergierig, creatief, initiërend en resultaatgericht. Je wilt je graag ontwikkelen en ziet het als onderdeel van je vak om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-(bèta)studie in de richting van bijvoorbeeld Computer Science, Mathematics, Informatica, Business IT & Management, toegepaste Wiskunde of HBO-ICT.
 • Je hebt je hbo- of wo-(bèta)studie uiterlijk op 1 februari 2022 afgerond.
 • Je hebt de ambitie en de potentie om je snel te ontwikkelen, waarbij je technisch echt de diepte in wilt gaan.
 • Je hebt maximaal twee jaar werkervaring.
 • Je beheerst de Nederlandse en de Engelse taal op minimaal B2 niveau.
 • Je hebt duidelijke affiniteit met IT en data en je wilt hier verder mee.

Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek in een uitdagende en veeleisende werkomgeving midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een contract voor de duur van 2 jaar, bij goed functioneren is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.
 • Een salaris van € 3.388,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. 
 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,39%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.

Dit allemaal bij een werkgever in hartje Amsterdam, die prima per openbaar vervoer bereikbaar is. Waar je bovendien – afhankelijk van je functie – deels thuis kunt werken en waar we ons werk steeds vaker op een Agile manier doen.

Solliciteer nu!

Wil jij als trainee jezelf ontwikkelen in de drie vakgebieden en werken bij een werkgever met maatschappelijke impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk woensdag 10 november 2021 een motivatiebrief en je complete cv. 

Wil je ons nog wat beter leren kennen? Bekijk hier de video's en testimonials van collega's en luister naar onze podcasts. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Selectieprocedure
Bij de beoordeling van kandidaten gaan wij heel zorgvuldig te werk. Dat vinden wij als betrouwbare werkgever vanzelfsprekend. Vanwege de ontwikkelingen rondom de coronapandemie heeft DNB haar beleid voor bijeenkomsten en daarmee ook de werving- en selectieprocedure voor het Data en Tech traineeship moeten aanpassen. Nog steeds staan jouw én onze gezondheid voorop en volgen we de richtlijnen vanuit het RIVM en de overheid. Dit betekent vooralsnog dat de geplande selectieonderdelen voor het traineeship in aangepaste (hybride) vorm zullen plaatsvinden.

Het selectieproces ziet er als volgt uit:

Stap 1 - Jouw sollicitatie tussen 11 oktober en 10 november 
Stap 2 – E-assessment van 11 tot 16 november 
Stap 3 – Selectiedag op maandag 29 november of dinsdag 30 november 
Stap 4 – Arbeidsvoorwaardengesprek op maandag 6 december 2021
Stap 5 – Start als Data & Technology trainee bij DNB op dinsdag 1 februari 2022

Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a. Meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.