Laatst bewerkt: 8 February 2023

Ortec Finance - Junior Consultant

This page has no English translation, therefore the Dutch page is shown.

ortecfinancelogo1118

Ben jij een analytische kei met affiniteit voor financiële onderwerpen en heb je interesse in de vastgoedmarkt? Geef jouw carrière een kickstart in de rol van consultant op het scheidingsvlak van vastgoedwaardering en softwareontwikkeling.


Hoe ziet je dag er uit?

Je rolt de trein, tram of bus uit en binnen een paar minuten sta je voor het kantoor in Amsterdam om met wat lekkers je kantoordag te beginnen. Met de lift sjeez je naar de 8e etage. Oh wacht even, de ondernemingsraad heeft de nationale traploopweek georganiseerd en als je iedere dag de trap neemt, maak je kans op een leuke prijs. Toch maar de gezondere versie, maar let op je koffie/thee onderweg! Eenmaal boven, nog hijgend en puffend van de trap, begroeten je collega’s je met een enthousiast: “Leuk hoor die trap, maar wedden dat ik deze prijs ga winnen, in plaats van jij.’ Weer een uitdaging erbij!

Okay, dit kan een start van je dag zijn... Maar in ieder geval kan je dit verwachten:

Je trekt met een diverse groep jonge enthousiaste mensen op. Je werkt veelal in teamverband, maar je krijgt zeker de mogelijkheid om zelfstandig werk op te pakken. Je spart met je collega’s over inhoudelijke vraagstukken en rond de lunch staat er altijd wel een groepje klaar voor een lunchwandeling.
Als consultant adviseer je klanten in het gebruik van onze geavanceerde taxatiesoftware. Je kraakt je hersenen op praktische, maar ook inhoudelijke en technische vraagstukken. Zo kan het zijn dat je de op maandag en dinsdag klanten live op locatie helpt met hun werkzaamheden in onze software en dat je de volgende dagen vanuit huis de taxatiesoftware verder optimaliseert voor jouw klant. En op vrijdag brainstorm je samen met je collega consultants en de softwareontwikkelaars over manieren waarop we onze taxatiesoftware kunnen doorontwikkelen. De week sluit je uiteraard af met je collega’s tijdens een borrel als je daar zin in hebt!


Hoe word je ingewerkt?

In je eerste maand heb je intensief contact met je directe collega’s. Zo kom je erachter wie ze zijn en wat ze doen, zodat je snel je weg weet te vinden. Tijdens een 3-daagse introductiebijeenkomst maak je samen met alle andere nieuwe collega’s binnen Ortec Finance kennis met alle andere afdelingen. Er zijn allerlei workshops, stelt onze directie zich aan jullie voor en leer je tijdens deze dagen de andere nieuwe collega’s van de andere afdelingen beter kennen.

Inhoudelijk start je met een praktijkgericht inwerktraject. Er ligt een inwerkplan voor je klaar en er is genoeg documentatie voor handen om je in te lezen. Maar praktijkgericht inwerktraject houdt in; je gaat meteen aan de slag. Want zo leer je terwijl je al lekker bezig bent. Vervolgens krijg je al snel verantwoordelijkheid. Bijvoorbeeld om zelfstandig steeds grotere consultancy-werkzaamheden op te pakken. Geen zorgen, we gooien je niet zomaar in het diepe. We kijken wat bij jou als persoon past en dit gaat altijd onder begeleiding van een meer ervaren collega. Je werkt voor en met een brede groep klanten en binnen elk project variëren je taken en verantwoordelijkheden. Dit maakt je werk erg afwisselend en zorgt voor keuzemogelijkheden en een brede ontwikkeling.


Waarom kies je voor ons?

Je krijgt een salaris tussen de 50.000 en 55.000 EUR op jaarbasis, afhankelijk van je competenties en ervaring. Dit is inclusief vakantiegeld, 13e maand en verwachte variabele beloning. Naast je salaris bieden we een set mooie voorwaarden, waaronder:

  • Mogelijkheden om je te ontwikkelen, zowel inhoudelijk als op het gebied van persoonlijke effectiviteit

  • Hybride werken vanuit Amsterdam en jouw ‘home office’, indien gewenst

  • Jaarlijkse skireis, jaarlijks zomer- en kerstfeest, actieve personeelsvereniging met veel leuke activiteiten (Padel toernooi, bordspellenavond, gamenight, etentjes en ga zo maar door.)

  • Tweewekelijkse bedrijfsbrede kennisdeling met borrel op vrijdag met inspirerende, slimme en enthousiaste collega's

  • Uitzicht op een vast contract, omdat we streven naar een langdurige samenwerking

  • En natuurlijk: gunstige pensioenregeling, woon-werkverkeer en reiskostenvergoeding, thuiswerkvergoeding, laptop, telefoon, 27 vakantiedagen en de mogelijkheid om meer bij te kopen.


Passen wij bij jou en jij bij ons?

Als consultant help je onze klanten en collega’s graag bij het oplossen van hun vragen en uitdagingen. Hierbij vraag je goed door om tot de kern te komen en je weet je goed te verwoorden. Zowel in het Engels als in het Nederlands. Je vindt het leuk om mensen te leren kennen en doet daar je best voor. Je werkt veel met onze software en de onderliggende data. Het is daarom wel prettig als je je gemakkelijk nieuwe software eigen maakt, data verwerkt en verbanden legt. Je pakt graag dingen meteen op, je ziet wat er beter kan, of waar anderen behoefte aan hebben en je zet je graag direct in om ermee aan de slag te gaan. Je wilt andere en nieuwe dingen leren, groeien en stappen maken in je carrière. En natuurlijk voel je je thuis in een sfeer waar ruimte is om samen hard te werken en flink te lachen.

Om dit te kunnen doen als consultant, is het van belang dat je:

  • een (bijna afgeronde) bètamaster in een financiële, technische of aanverwante wetenschappelijke richting hebt;

  • beschikt over kennis van financiële rekenkunde óf affiniteit hebt met cijfers;

  • Interesse in of kennis van de vastgoedmarkt hebt.


Wie zijn wij?

Bij ons staat de relatie centraal. De relatie met de klant, de relatie als collega’s onderling maar ook de relatie die we hebben met de maatschappij en de planeet. En hierbij gaan we voor de lange termijn relatie. Daarom helpen we elkaar én onze klanten. Daarom kan je je bij ons ontwikkelen en het beste uit jezelf halen. We gaan vriendelijk en met respect met elkaar om, weten elkaar te vinden en we prikkelen elkaar, dagen elkaar uit. Op ieder niveau van de afdeling. Door innovatief te zijn, blijven we scherp: hoe kunnen we gezamenlijk het werk van onze klanten – maar ook ons eigen werk – beter, efficiënter én makkelijker maken?

Ortec Finance is de toonaangevende leverancier van technologie en oplossingen voor risico- en rendementsmanagement. Het is ons doel om mensen in staat te stellen de complexiteit van investeringsbeslissingen te managen. We doen dit door toonaangevende technologieën en oplossingen voor investeringsbeslissingen te leveren aan financiële instellingen over de hele wereld.

Onze kracht ligt in een effectieve combinatie van geavanceerde modellen, innovatieve technologie en diepgaande marktkennis. Onze werknemers zijn hoogopgeleid en investeren in hun carrière. Onze bedrijfscultuur is zeer open en informeel. Goede ideeën zijn altijd welkom. We geven je alle ruimte om je talenten te ontwikkelen en juichen ondernemerschap toe. Meer weten? Kijk op onze ‘over Ortec Finance’-pagina.

Meer informatie, meet and greet of gelijk solliciteren?

Eerst eens kennismaken met ons? Dan plannen we een meet and greet waarin jij direct je vragen kunt stellen aan één van onze collega’s.

Ben je geïnteresseerd in deze functie, solliciteer dan via de sollicitatiebutton. Be creative if you want!

Voor meer informatie over hoe het is om te werken bij Ortec Finance of over deze positie kun je contact opnemen met onze HR-afdeling, via telefoonnummer +31 10 700 50 00 of via het e-mailadres recruitment@ortec-finance.com.

We hopen je snel te ontmoeten!