Activiteiten

Je bent niet ingelogd. Mogelijk worden daarom niet alle activiteiten weergegeven.

Lustrum Madurodam Monopolyrace
26-01-2023
In het thema van de jaren 40
 • Op donderdag 26 januari vindt de volgende lustrumactiviteit plaats, deze keer in het thema van de jaren 40. We gaan het hele land rondreizen in het grootste 2e wereldoorlog monument in nederland. Het is tijd voor de madurodam games! Voer opdrachten uit en maak de leukste foto’s op bekende Nederlandse locaties!

  Zoek dus snel een groepje van maximaal 4 personen en schrijf je in!

  Deelnemersbijdrage: 9,- bij voorinschrijving, 12,- bij de ingang. 

  Let op: de activiteit begint om 13.30u bij de ingang van madurodam.

 • Inschrijving is gesloten

JeuCie Frustratie-avond
30-01-2023
Ouderwets gefrustreerd raken
 • Mis jij ook de “gezellige spelletjesavonden” met je familie? Nog nooit een bordspel gespeeld dat niet eindigde in ruzie? Wil je even al je stress uit laten in een goed potje mens erger je niet? 

  Kom dan naar de FooBar op 30 januari vanaf 17:30 om samen met je medestudenten weer ouderwets gefrustreerd te raken op de JeuCie frustratie-avond. Er zullen bord- en kaartspellen zijn en een speciaal verrassingsspel voor meer mensen, waarin nog veel meer frustratie wordt gecreëerd in het nintendo thema. Er zal waarschijnlijk ook kookgilde eten zijn voor max 5 euro.

 • Schrijf je in voor: 30-01-2023 om 13:30

Mythefeest
30-01-2023
De laatste opgave van de tentamenperiode
 • Opgerezen uit de tentamenperiode, de laatste moeilijke opgaven verslagen, staat er nog 1
  belangrijke opgave op je te wachten: het mythische feest van De Leidsche Flesch. Laat de
  drankjes je naar de dansvloer voeren, voel de magie die de muziek je zal bieden, en wordt
  betoverd door het plezier met je vrienden! Het feest vindt plaats op maandag 30 januari in de
  legendarische Next Leiden, tijdstip 22:00-03:00. De deuren sluiten om klokslag 00:00, dus
  wees er op tijd bij om je laatste opdracht uit te voeren. Een kaartje kost 3 euro bij de
  voorverkoop. Je kunt ons hiervoor vinden bij verschillende activiteiten van DLF. Als je dan
  geen kaartje hebt weten te bemachtigen, is het 5 euro aan de deur. Verder kost het
  gebruikmaken van de garderobe 2 euro. We hopen je binnenkort te zien!

  Mythische groeten,

  De feestcommissie van DLF

  p.s. Hoe mythischer je gekleed bent, hoe beter je de opdracht vervult.

 • Er is voor deze activiteit geen online inschrijfformulier

Sine Regno
01-02-2023
Als bestuur 99 zo goed was, wanneer komen ze dan terug?
 • Bestuur 99 is terug! Van 1 tot 3 februari zijn onze leuke opvolgers weg, dus nemen wij het weer eventjes over. Dat betekent natuurlijk niets dan vermaak, vertier en ijs eten. Elke dag zal de FK onveilig worden gemaakt en zijn er veel leuke dingen te doen. Kom vooral langs!

  Deze avond is een hommage aan het bestuursjaar van Plottwist en de epische activiteiten van dat jaar. Daarom is een handje aan activiteiten van bestuursjaar 99 in een format van 1 avond gepropt, zodat je opnieuw kan genieten van een prachtig en chaotisch bestuursjaar. Met een rad zullen op willekeurige wijze verschillende activiteiten geselecteerd worden. 

  De activiteit is op woensdag 1 februari, vanaf een uur of 18.00u in de FooBar. Naast het avondeten is de activiteit gratis. Tot dan!

 • Schrijf je in voor: 01-02-2023 om 16:00

Sine Regno - uitje!
03-02-2023
Compenseren voor de Eerstejaarsreis
 • Bestuur 99 is terug! Van 1 tot 3 februari zijn onze leuke opvolgers weg, dus nemen wij het weer eventjes over. Dat betekent natuurlijk niets dan vermaak, vertier en ijs eten. Elke dag zal de FK onveilig worden gemaakt en zijn er veel leuke dingen te doen. Kom vooral langs!

  Een van de grootste tragedies van vorig jaar is het gemis van de Eerstejaarsreis. Deze kon toen niet doorgaan vanwege een of ander cringe virus, dus dat is inhalen geblazen! Op vrijdag 3 februari gaan we naar Naturalis van 13.15u 's middags tot 16.00u 's middags. We verzamelen bij de FK. De kosten bedragen 8 euro per persoon en je kunt ter plekke betalen. Ben jij er ook bij?

 • Schrijf je in voor: 02-02-2023 om 09:09

Bestuursinteresseborrel
07-02-2023
Is commissiewerk kinderspel voor jou?
 • Is commissiewerk kinderspel voor jou? Ben je gemotiveerd, betrokken bij DLF en zoek jij een nieuwe uitdaging voor volgend jaar? Dan is een bestuursjaar wellicht iets voor jou! Op dinsdag 7 februari vanaf 17:00 uur organiseert de FormaCie een bestuursinteresseborrel in de FooBar waar je al jouw vragen kwijt kan bij zowel huidige als oud-bestuursleden! Om 19:00 uur zal de FormaCie een presentatie houden (in een van de lokalen achter de bar) over het sollicitatieproces en kwaliteiten waarnaar gezocht wordt. Ook komen de huidige bestuursleden aan het woord om te vertellen over hun bestuursfuncties!

  Als je de presentatie bezoekt kan je van tevoren (rond 18 uur) mee eten met eten van de KookCie voor max. €4,-. Je hoeft je niet in te schrijven voor het eten of de presentatie, je kan ter plekke komen opdagen. Aanwezig zijn tijdens de bestuursinteresseavond is volledig vrijblijvend, graag tot dan!

  P.S. tijdens de presentatie krijg je een muntje voor een gratis drankje!

 • Er is voor deze activiteit geen online inschrijfformulier

Q&A Leslie Lamport
08-02-2023
Over wiskundige bewijzen en hoe ze beter kunnen
 • Waarom is het dat ondanks alle vooruitgang in de wiskunde in de afgelopen 350 jaar, we nog steeds wiskundige bewijzen schrijven in de stijl van Newton? Als jij het met Leslie Lamport eens bent, kan dit beter, moderner en preciezer. 

  Bekend als bedenker van LaTeX is Leslie Lamport daarnaast expert op gebieden als tijdslogica en gedistribueerde systemen, waar hij in 2013 de Turing Award voor heeft ontvangen. De afgelopen 20 jaar is hij tevens bezig geweest met het perfectioneren en moderniseren van de manier waarop bewijzen geschreven kunnen worden, op een manier die meer lijkt op programmeertaal en passend is bij de 21e eeuw. 

  Om mee te kunnen discussiëren over hoe we wiskundige bewijzen kunnen transformeren, ben je woensdagavond 8 februari welkom in het Snellius, om een korte lezing over dit onderwerp te kijken, waarna een Q&A met Leslie Lamport zelf zal volgen. Rond 19.00 is er eten van het Kookgilde (max. 5 euro) en de lezing zal beginnen om 20.00.

 • Schrijf je in voor: 07-02-2023 om 23:59

Formorrow Paaldansworkshop
10-02-2023
Naar beneden glijden zoals Lil Nas X in Montero
 • 🎵Call me when you want, call me when you need. Call me in the morning, I'll be on the way🎶 Wie wil er nu niet als lil Nas X van een paal naar beneden glijden zoals in Montero. Je wordt misschien wel een beetje raar aangekeken, paaldansen heeft nu eenmaal een imago. Helemaal terecht is dat niet want het is ook gewoon een hele intensieve sport! Het vereist veel kracht en flexibiliteit, maar bovenal is het heel erg leuk om te doen. Ga daarom vrijdag 10 februari mee naar het USC voor de Formorrow paaldansworkshop! Het kost je helemaal niks en geeft je alleen maar een leuke tijd. De clinic zelf zal plaatsvinden tussen 15.30 stipt en 16.30 waarna er tot 17.00 tijd is om vrij te blijven oefenen. Zorg dat je er wat eerder bent, zodat je tijd hebt om om te kleden. Daarna zullen we samen nog borrelen, waar later meer over bekend gemaakt wordt.

  Let op: trek niet te lange kleding aan, dan blijf je namelijk niet hangen en krijg je het minder warm.

 • Schrijf je in voor: 10-02-2023 om 13:30

Lustrumsymposium
15-02-2023
Kom naar het symposium!
 • Naast heel veel gezelligheid is er nog iets anders wat ons bij de Leidsche Flesch verbindt; dat is onze passie voor natuurkunde, sterrenkunde, wiskunde of informatica. Hier komt het lustrumsymposium om de hoek kijken. Bij Scheltema in het centrum van Leiden zullen we 15 februari een dag vol interessante lezingen meemaken. 

  De eerste sprekers zijn deze week bekend gemaakt! Prof. dr. Vincent Icke, Nederlands bekendste sterrenkundige, en dr. Frits Veerman, een bekend gezicht voor wiskundestudenten en expert in de dynamische systemen, zijn de eerste twee van de sprekers die we zullen horen de vijftiende. Komende weken wordt de rest bekend gemaakt. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Volg ons dan op insta (@symposium_dlf ) voor de laatste updates.

  Wat het symposium extra mooi maakt, is het feit dat vanwege het 100-jarig bestaan van de vereniging er al volledig voor jou betaald is. Dus wat houdt je nog tegen? Neem je vrienden en alle andere geïnteresseerden die je kent mee; dan zien we je op 15 februari.

 • Schrijf je in voor: 13-02-2023 om 18:00

PwC Workshop
20-02-2023
Een dag uit het leven van een Salesforce Developer
 • Heb je wel eens nagedacht over een carrière in development? Hoe zit het met Salesforce development? Een Salesforce developer is een speciaal type computerprogrammeur die software schrijft op het Salesforce CRM-platform of een ander stuk Salesforce-cloudtechnologie. Dit varieert van het maken van websites tot het ontwikkelen van apps. De workshop is een fantastische kans om te kijken of dit carrièrepad bij je past! Daarnaast kun je genieten van eten van de Kookcie voor maximaal 4 euro. Zie je daar!!

  De workshop zal plaatsvinden vanaf 18.00 in lokaal 312 in het Snellius. Neem je laptop mee.

 • Schrijf je in voor: 19-02-2023 om 12:00

Mastercie Koffieproeverij en Taalcafé
22-02-2023
Koffie is mijn liefdestaal uwu
 • Kopi? Kahawa? Kofe? Waar heb ik over? Ontdek het bij het Koffieproeverij en Taalcafé van de Masterscommissie! Leren over koffie kan aanvoelen als het leren van een nieuwe taal, dus dachten we: waarom niet allebei tegelijk?! De avond begint met een koffieproeverij en een presentatie waar je alles leert over de fijne kneepjes en nuances van koffie op onze gloednieuwe koffieapparaten gesponsord door Lime Technologies! Daarna, na het diner verzorgd door de Kookcie, gaan we over naar het taalcafé waar je een vreemde taal die je kent met anderen kan delen, of aan een van de tafels kan zitten om een taal te leren die je niet kent, en wat spelletjes kan spelen, samen iets drinken, of allebei. De avond wordt afgesloten met een leuke kleine quiz waarin we je meertaligheid testen.

  De avond vindt plaats in de FooBar, op 22 februari om 18:00 uur. Deelname is gratis, maar diner is max 4 EUR.

 • Schrijf je in voor: 20-02-2023 om 23:59

Fleschtival - Kaartjes
22-04-2023
Vier het honderdjarig bestaan!
 • Wat leuk dat je naar het Time Loop Fleschtival wilt komen op zaterdag 22 april 2023! Door de volgende inschrijflijst in te vullen koop je één kaartje voor het TLF. Dit kost je €17,50. Je inschrijving is pas compleet als je betaald hebt. Je ontvangt dan te zijner tijd via de email je toegangsbewijs. 

  Moedig vooral je vrienden (vrienden van vroeger en/of vrienden van nu) en familie en collega’s aan om met je mee te komen naar het Fleschtival!

 • Schrijf je in voor: 22-04-2023 om 22:00

Fleschtival - Groepstickets
22-04-2023
Ga met zijn allen naar het Fleschtival
 • Wat leuk dat je met vijf mensen naar het Time Loop Fleschtival wilt komen op zaterdag 22 april 2023! Door de volgende inschrijflijst in te vullen koop je vijf kaartjes voor het TLF. Dit kost je €75 (dus €15 per kaartje). Je inschrijving is pas compleet als je betaald hebt. Je ontvangt dan te zijner tijd via de email je toegangsbewijzen. 

  Moedig vooral je vrienden (vrienden van vroeger en/of vrienden van nu) en familie en collega’s aan om met je mee te komen naar het Fleschtival!

 • Schrijf je in voor: 22-04-2023 om 22:00

Batavierenrace
28-04-2023
Wordt één van onze 25 lopers!
 • Sporten staat vaak bovenaan als het gaat om goede voornemens. Beginnen is soms lastig, en misschien dat het volgende evenement je een doel en dus wat motivatie kan geven. Van vrijdag 28 t/m zondag 30 april vindt alweer de 51e editie van de Batavierenrace plaats! De Bata is de grootste estafette in de wereld. Als De Leidsche Flesch zullen wij ook deelnemen aan deze studenten-estafetteloop van Nijmegen naar Enschede. Deelname gaat maximaal €70 kosten, inclusief inschrijving, overnachting, t-shirt, avondeten op zaterdag en ontbijt op zaterdag en zondag. Na afloop is er ook het grootste studentenfeest van Nederland! Schrijf je snel in, en wordt één van onze 25 lopers!

 • Schrijf je in voor: 31-03-2023 om 18:36

Studiereis
01-05-2023
Naar Toronto en Montreal
 • Na de informatieve presentatie bij de ReBeBeMaBo en veel inschrijvingen op de interesselijst, zijn we blij dat we kunnen mededelen dat de inschrijflijst voor de studiereis eindelijk open gaat! Van 1 mei tot en met 14 mei 2023 gaan we naar Toronto en Montreal voor max. €950. Wil jij mee op deze studiereis vol met interessante colleges op Canada’s beste universiteiten, bedrijfsbezoeken, culturele activiteiten en natuurlijk veel plezier? Schrijf je dan nu in via de onderstaande link en schrijf een motivatiebrief over waarom jij mee wil (informatie over deze motivatiebrief kan worden gevonden in de bevestigingsmail na het inschrijven via de website)!

  Let op: je inschrijving is alleen compleet na het volgen van alle stappen die zijn aangegeven in de bevestigingsmail na het inschrijven op de inschrijflijst via de website.

  Let op: je inschrijven voor de studiereis betekent dus niet meteen dat je mee mag! Er zijn een beperkt aantal plekken, en deelnemers worden gekozen op basis van hun motivatiebrief.

 • Inschrijving is gesloten

Vrienden van het Lustrum
21-10-2022
Draag bij aan het Lustrum!
 • De Leidsche Flesch wordt 100 jaar! Het hele lustrumjaar is volgepland met super vette activiteiten. Wil jij daaraan bijdragen? Dat kan! Meld je nu aan als Vriend van het Lustrum voor €20,- en ontvang coole extra’s! Denk hierbij aan korting op activiteiten, exclusieve merchitems en meer!

 • Schrijf je in voor: 30-06-2023 om 23:59