Activiteiten

Je bent niet ingelogd. Mogelijk worden daarom niet alle activiteiten weergegeven.

DiscoSchaatsen
04-12-2022
In de schaatshal Leiden
 • Ben jij ook zo'n fan van winter? 'S avonds heerlijk met een warme kop chocomel onder een deken op de bank. Overdag lekker sneeuwballen gooien of schaatsen. Er zijn zo'n 10 redenen waarom ijs zo leuk is.  Helaasch kunnen pinguïns niet schaatsen. 
  Hou je daarnaast ook van feesten en kun je niet wachten tot het volgende fleschfeest? In je beste outfit je discomoves laten zien op de dansvloer. 

  Gelukkig krijg jij voor beiden de kans, en dat in één keer. Zondag 4 December organiseert de SportCie haar eerste activiteit: DiscoSchaatsen! In de schaatshal Leiden zullen wij van 15:15 tot 17:15 schaatsen onder het genot van een heerlijke discosfeer. 

  De activiteit is helemaal gratisch. Wel moet je schaatsen huren (voor max €7) als je die zelf niet hebt. Hopelijk zien we je dan.

  Let op: neem een studentenkaart mee.

  Schrijf je snel hier in. Tot dan!

 • Inschrijving is gesloten

Lustrum Escape the City
06-12-2022
Doe met je groepje mee met Escape The City en versla de andere teams bij deze spannende Lustrum Activiteit!
 • Verzamel een groepje van 6 mensen en doe mee met Escape the City. Op 6 december kan je voor maar €5 meedoen met dit superleuke spel. Daarnaast zal erl vooraf in de FooBar heerlijk kookCie eten aanwezig zijn voor maximaal €5. Daarna ga je met je groepje naar Leiden (exacte locatie wordt later bekend), zodat we daar met het spel kunnen beginnen. Bij deze uitdagende Lustrum Activiteit ga je met je team codes ontcijferen om de gijzelaars te bevrijden van Dr. Crypto. Lukt het jou en je teamgenoten om ze allemaal te bevrijden en te winnen van de andere groepjes?

 • Schrijf je in voor: 04-12-2022 om 23:59

Mastercie Cocktailavond
07-12-2022
Maak jij het lekkerste drankje?
 • Mixologie lijkt heel erg op koken. Men beginne met simpele ingredienten en balanceert de smaken. Laagje bij laagje bouw je smaken op elkaar en uiteindelijk heb je een waar genot voor je zintuigen. Aanstaande 7 december zal de mastercommissie deze vergelijking demonstreren door een cocktailavond te organiseren! En helemaal in het thema van MasterCHef zullen we er een competitie van maken. Strijd tegen andere teams door de beste cocktails te maken, onder het genot van cocktails uiteraard. Wie wint de glorie? En wie moet genoegen nemen met een leuke avond? Schrijf je in en kom erachter!

  Deelnemerskosten max 5 euro. Er is de optie pizza met ons te bestellen voor nog eens 5 euro. Pizza om 18:00, activiteit start om 19:00.

 • Schrijf je in voor: 05-12-2022 om 09:00

Beste Reizigersch Paarse Vrijdag
09-12-2022
Lezingen en pubquiz
 • Beste Reizigersch,

  over enkele weken is het weer zover: Paarsche Vrijdag! Laat zien dat je de LGBTQ+ community steunt door op vrijdag 9 december je mooiste paarse kleding te dragen en reis in stijl mee met onze trein van activiteiten:
  - In de pauze (12.30-13.30) kan je je nagels paars laten lakken in een van de lokalen bij de FooBar.
  - Om 17.30 (inloop vanaf 17.00) worden er door het MI diverse lezingen over seksualiteit en genderidentiteit verzorgd in lokaal 174 in het Snellius. Na afloop zal er eten verzorgd worden door het kookgilde.
  - Om 20.30 komen we aan op ons eindstation: Café de Keyzer! Hier zal een spannende pubquiz gehouden worden over alles LGBTQ+ (en treinen).

  Let op: als je niet mee-eet hoef je je niet in te schrijven via deze lijst.

 • Schrijf je in voor: 09-12-2022 om 13:30

Sinterkerst- en nieuw
12-12-2022
Kom naar de foobar op 12 december om kerstballen te versieren, gedichten te schrijven, oliebollen te eten en te genieten van een heerlijk kerstdiner!
 • Op 12 december is er een activiteit
  Die ieder mens verblijd
  In een groepje samen schuilen voor het weer zo koud
  Terwijl je kerstballen maakt in zilver en goud
  In de FooBar oh zo mooi verlicht
  Schrijven jullie een prachtig gedicht
  Voor een ander groepje zullen jullie dat doen
  Dan kom je pas echt in de sfeer van het seizoen
  Al zouden de feestdagen niet compleet zijn
  Zonder een gigantisch vreetfestijn
  De avond wordt geopend met wat thematische snacks
  Dus kom er gezellig bij en relax
  Een maaltijd zo magnifiek
  Dat brengt de dag naar een piek
  Het heerlijke diner eindigt de avond perfect
  Met iedereen vrolijk en opgewekt

 • Schrijf je in voor: 12-12-2022 om 13:15

Harry Potter filmavond
13-12-2022
I solemny swear that I am up to no good
 • Heb je jouw brief van Zweinstein niet gekregen? Verbeeld je je wel eens hoe het is om rond te lopen op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus in plaats van Universiteit Leiden? Dan is dit jouw kans!
  Wij nodigen iedereen die kan toveren uit voor de HARRY POTTER FILMAVOND!
  De activiteit zal 13 december plaatsvinden in de Foobar. De KookCie zorgt voor eten rond 18.00, film begint om 19.00. Heb je toevallig tovenaarskleren in je kast? Trek ze dan aan of neem ze mee!

 • Schrijf je in voor: 12-12-2022 om 23:59

Triple A - Risk Finance Workshop
14-12-2022
Pensioen berekenen!
 • Heb je ooit een carrière in risicoanalyse overwogen? Wil je enkele tools zien die worden gebruikt bij het berekenen van het pensioenrisico? Het kan even duren voordat je overweegt je pensioen te gebruiken, maar zien hoe het wordt berekend, is nog steeds een waardevolle levensles! In deze workshop automatiseren we een pensioenberekening met behulp van Azure Functions. Bij het uploaden van een invoerbestand wordt de berekening automatisch gestart en de uitvoer geschreven, iets wat klanten in de praktijk vaak nodig hebben.

  We gaan gebruik maken van de Azure Portal, waar zowel de berekeningen als de data in de cloud staan. Hierdoor hoef je zelf geen software te installeren. Ook ontvang je bij deelname een gratis drankje!! (Hint hint dat het misschien iets met Triple in de naam heeft).

 • Schrijf je in voor: 14-12-2022 om 12:00

Tie Dye Workshop
15-12-2022
Geef dat saaie shirt een kleurtje!
 • Voor sommige is het alweer zover. Vertrekken naar de uni in het donker en thuiskomen in het donker. Ja de winter is echt hier, maar we kunnen zorgen dat die toch niet alleen maar donker is, maar een kleurtje krijgt. Op donderdag 15 december vanaf 18:00 organiseren we namelijk een tie dye workshop! Neem een wit shirt mee zodat je deze verven. Een shirt met een lichte kleur is overigens ook prima. Perfect dus voor dat ene saaie shirt dat al veel te lang ongedragen in je kledingkast ligt. Het verven zelf doen we in een lokaal achter de FooBar. 
  Als je graag wil dat wij (gegarandeerd) een shirt voor je regelen (voor 5 euro maximaal), geef dit dan aan bij je inschrijving. Mocht je op de avond zelf pas bedenken dat je wil komen en geen shirt hebben, niet getreurd. We zullen een paar extra shirts voor je inslaan (wederom voor maximaal 5 euro), maar let op: op=op. 

 • Schrijf je in voor: 15-12-2022 om 13:30

Online alumnidag
14-01-2023
Met een kookworkshop!
 • Op zaterdag 14 januari organiseert De Leidsche Flesch een online alumnidag, met een aantal lezingen, een kookworkshop en veel tijd om met je (voormalig) studiegenoten bij te kletsen. De dag zal rond half 4 beginnen, en het georganiseerde deel zal rond 7 uur afgelopen zijn. Deelname aan de dag is gratis, maar voor de optionele kookworkshop zal nog wel een boodschappenlijstje gestuurd worden. Mocht je andere mensen kennen die ook graag aan de dag mee willen doen, stuur dit bericht dan vooral door.

 • Schrijf je in voor: 14-01-2023 om 13:30

Lustrumsymposium
15-02-2023
Kom naar het symposium!
 • Naast heel veel gezelligheid is er nog iets anders wat ons bij de Leidsche Flesch verbindt; dat is onze passie voor natuurkunde, sterrenkunde, wiskunde of informatica. Hier komt het lustrumsymposium om de hoek kijken. Bij Scheltema in het centrum van Leiden zullen we 15 februari een dag vol interessante lezingen meemaken. 

  De eerste sprekers zijn deze week bekend gemaakt! Prof. dr. Vincent Icke, Nederlands bekendste sterrenkundige, en dr. Frits Veerman, een bekend gezicht voor wiskundestudenten en expert in de dynamische systemen, zijn de eerste twee van de sprekers die we zullen horen de vijftiende. Komende weken wordt de rest bekend gemaakt. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Volg ons dan op insta (@symposium_dlf ) voor de laatste updates.

  Wat het symposium extra mooi maakt, is het feit dat vanwege het 100-jarig bestaan van de vereniging er al volledig voor jou betaald is. Dus wat houdt je nog tegen? Neem je vrienden en alle andere geïnteresseerden die je kent mee; dan zien we je op 15 februari.

 • Schrijf je in voor: 13-02-2023 om 18:00

Fleschtival - Groepstickets
22-04-2023
Ga met zijn allen naar het Fleschtival
 • Wat leuk dat je met vijf mensen naar het Time Loop Fleschtival wilt komen op zaterdag 22 april 2023! Door de volgende inschrijflijst in te vullen koop je vijf kaartjes voor het TLF. Dit kost je €75 (dus €15 per kaartje). Je inschrijving is pas compleet als je betaald hebt. Je ontvangt dan te zijner tijd via de email je toegangsbewijzen. 

  Moedig vooral je vrienden (vrienden van vroeger en/of vrienden van nu) en familie en collega’s aan om met je mee te komen naar het Fleschtival!

 • Schrijf je in voor: 22-04-2023 om 22:00

Fleschtival - Kaartjes
22-04-2023
Vier het honderdjarig bestaan!
 • Wat leuk dat je naar het Time Loop Fleschtival wilt komen op zaterdag 22 april 2023! Door de volgende inschrijflijst in te vullen koop je één kaartje voor het TLF. Dit kost je €17,50. Je inschrijving is pas compleet als je betaald hebt. Je ontvangt dan te zijner tijd via de email je toegangsbewijs. 

  Moedig vooral je vrienden (vrienden van vroeger en/of vrienden van nu) en familie en collega’s aan om met je mee te komen naar het Fleschtival!

 • Schrijf je in voor: 22-04-2023 om 22:00

Studiereis
01-05-2023
Naar Toronto en Montreal
 • Na de informatieve presentatie bij de ReBeBeMaBo en veel inschrijvingen op de interesselijst, zijn we blij dat we kunnen mededelen dat de inschrijflijst voor de studiereis eindelijk open gaat! Van 1 mei tot en met 14 mei 2023 gaan we naar Toronto en Montreal voor max. €950. Wil jij mee op deze studiereis vol met interessante colleges op Canada’s beste universiteiten, bedrijfsbezoeken, culturele activiteiten en natuurlijk veel plezier? Schrijf je dan nu in via de onderstaande link en schrijf een motivatiebrief over waarom jij mee wil (informatie over deze motivatiebrief kan worden gevonden in de bevestigingsmail na het inschrijven via de website)!

  Let op: je inschrijving is alleen compleet na het volgen van alle stappen die zijn aangegeven in de bevestigingsmail na het inschrijven op de inschrijflijst via de website.

  Let op: je inschrijven voor de studiereis betekent dus niet meteen dat je mee mag! Er zijn een beperkt aantal plekken, en deelnemers worden gekozen op basis van hun motivatiebrief.

 • Schrijf je in voor: 04-12-2022 om 23:59

Vrienden van het Lustrum
21-10-2022
Draag bij aan het Lustrum!
 • De Leidsche Flesch wordt 100 jaar! Het hele lustrumjaar is volgepland met super vette activiteiten. Wil jij daaraan bijdragen? Dat kan! Meld je nu aan als Vriend van het Lustrum voor €20,- en ontvang coole extra’s! Denk hierbij aan korting op activiteiten, exclusieve merchitems en meer!

 • Schrijf je in voor: 30-06-2023 om 23:59