Boekenactie Semester 2

Het tweede semester gaat weer beginnen, wat betekent dat je weer nieuwe boeken nodig hebt. Dit kan vanaf nu, want de boekenactie is weer online!

Klik hier om bij de webshop te komen.

Dan zie je precies welke boeken je moet bestellen, en als lid ontvang je significante korting!

Vacatures voor commissies

Voel jij een grote leegte in je leven, die niet gevuld kan worden door louter te studeren? Zou je graag af en toe iets anders doen, zoals het neerzetten van een leuke activiteit voor al je mede-flesschers? Dan heb je geluk, want we hebben nog een aantal leuke commissies die je kunt doen! Je kunt helpen met het organiseren van een SNiC congres, en we zoeken ook nog leden voor de Ledenweekendcommissie, Diescommissie en Ouderdagcommissie. Vraag het bestuur naar meer informatie!

Rondleiders gezocht voor OWL


vrijdag 10 januari

vrijdag 10 januari

Voor de faculteitenochtend van de Orientation Week Leiden (woensdag 29 januari) zijn we op zoek naar een aantal studenten die een rondleiding van een uur (12u-13u) wil geven aan de nieuwe masterstudenten. Je laat ze dan het Gorleaus en Snellius zien en komt langs in de FK. De rondleiding is in het Engels, en je hoeft zelf geen masterstudent te zijn! 

Neem contact op via masters@deleidscheflesch.nl als je een rondleiding kunt geven en vermeld erbij welke studie je doet.

Zomervakantie met DLF?

Afgelopen paar jaar is er een zeilweek georganiseerd voor DLF. Lijkt het jou leuk om dit jaar een zeilweek of andere vakantie te organiseren? Kom dan langs bij de assessor intern en dan kan er gekeken worden naar de mogelijkheden!

Bedrijvenborrel


dinsdag 4 februari

dinsdag 4 februari

Ben jij je aan het voorbereiden op de arbeidsmarkt, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Ben jij altijd op jacht naar leuke goodies? Of wil je simpelweg je LinkedIn netwerk uitbreiden? Kom dan dinsdag 4 februari naar de bedrijvenborrel vanaf 18.00u in de FooBar. Hier kan je onder het genot van een drankje met bedrijven praten en indien je deelneemt aan dit evenement eet je gratis mee met het buffet!

Feest: CEO's and office hoes


donderdag 6 februari

donderdag 6 februari

Op donderdag 6 februari is het weer feest! Dan kun je mooi eventjes bijkomen van de tentamenstress. Is het slecht gegaan, misschien moet je dan toch maar snel het burgerleven in gaan. Maar ook als het goed ging, komt het burgerleven snel dichterbij. Als arbeider aan de slag gaan op kantoor is toch iets heel anders dan het studenten leven. Om die overgang beter te laten verlopen organiseert de Feestcie: CEO's and Office Hoes.
Dus trek je kantooroutfit aan en we zullen zien hoe burgerlijk het zal blijven...
Dit feest vind plaats op 6 februari in COC de Kroon. Kaartjes kosten €1,50 in de voorverkoop en €4,00 aan de deur. Het feest begint om 22:00 en de deuren zullen om 01:00 sluiten.
Kaartjes zijn te koop in de Flesschekamer.

JeuCie Schaak- en Klaverjastoernooi


donderdag 13 februari

donderdag 13 februari

Denk jij een nieuwe grootmeester in schaken te kunnen worden? Of zoek je roem als klaverjaskampioen? Kom dan je strategische en tactische superioriteit laten zien op het Schaak- en Klaverjastoernooi op donderdag 13 februari in de Foobar. Er zal eten worden geregeld door de KookCie voor max. €3. Schrijf je in als team van twee (voor klaverjas) of alleen (voor schaken) op de inschrijflijst naast de FK of stuur een mailtje naar jeucie@deleidscheflesch.nl. Let op: je kan je niet voor allebei de toernooien inschrijven! Als je niet weet hoe je moet schaken of klaverjassen, of je wilt nog even goed oefenen voor het toernooi, kom dan ook naar de oefenavond op donderdag 6 februari

MISSIE2026


vrijdag 21 februari

vrijdag 21 februari

Word deel van Missie2026! Op dit unieke event laat de Universiteit Leiden haar strategie voor de komende zes jaar uittekenen door haar eigen studenten. Zijn in 2026 al onze kantines veganistisch? Volgen al onze eerstejaars dan verplicht een vak Programmeren? Vertel jij het ons maar.

Ga de uitdaging aan en schrijf je via de website in voor Missie2026 (universiteitleiden.nl/missie2026)! Aan het eind van de dag ligt er een strategisch plan, volledig door studenten geschreven, dat als bouwsteen dient voor de nieuwe strategie (2021-2026) van onze universiteit. Alle studenten van de Universiteit Leiden zijn welkom, ongeacht opleiding en/of studie-ervaring.

De Leidsche Flesch Symposium


woensdag 25 maart

woensdag 25 maart

Sneak peak of the week!
Every week we will place another abstract in this mail, so keep reading if you are interested!

On March 25th De Leidsche Flesch organises a grand symposium on the subject 'life'. Speakers from all over the Netherlands will talk about life from a fundamental perspective. Want to know more? Go to our website!

Frontiers of Nanotechnology: single atoms and single molecules
Jan van Ruitenbeek (Leiden University)
 
Nanotechnology has great prospects of advancing technical capabilities to levels that go far beyond the technology of today. We can learn from Nature that machines at the scale of molecules can, in principle, be produced. Actually assembling useful machines is still a formidable challenge. However, important steps have already been taken, and research requires the integration of many disciplines: physics, chemistry, materials science, biology, information science, and more. I will present a few examples of experiments and techniques that have been developed, although this account will be colored by the perspective of my own research work. This will show that we have learned how to understand and how to control properties of matter down to the level of individual atoms and individual molecules.

After-tentamenborrels

Op een AT-borrel kun je in de bar een gratis drankje halen, als je in de periode sinds de vorige AT-borrel een tentamen hebt gemaakt. Er zijn AT-borrels op maandag 27 januari en dinsdag 4 februari. Kom dus langs in de FooBar om even na te genieten van de overwinning! (of je verdriet weg te drinken)

Lever je Tentamens in

Help ons met de tentamendatabase zo volledig mogelijk te houden. Lever je tentamenopgaven in bij de FK in ruil voor een koekje!

Tentamenrooster

Vanaf maandag 16 december tot en met vrijdag 31 januari zijn de openingstijden van de FK anders vanwege de tentamenperiode. We zijn dan elke werkdag open van 9:45 tot 17:30.

Studenten als Partners


vrijdag 10 januari

vrijdag 10 januari

Denk jij soms ook: ‘dat zou toch beter en sneller moeten kunnen binnen de universiteit?’ Goed nieuws: jij hebt een mening en je bent ook nog eens ervaringsdeskundige. Daar kan je wat mee bij het project Studenten als Partners (StAP). Studenten als Partners is een project waarbij jij als student je eigen innovatie idee kunt aandragen én uitvoeren, ter verbetering van de learning experience, voor jezelf en voor de hele universiteit, door onderwijs samen te vernieuwen. Je vindt hier alle informatie over wat het project precies inhoudt en hoe je kan meedoen aan de derde ronde van dit project.

Casimir research school


vrijdag 7 februari

vrijdag 7 februari

Apply now for the Delft/Leiden Casimir Research School Open Days, a two-day program on 12 and 13 March 2020 for talented MSc students who are looking for a PhD position in Physics or Biophysics

During the Open Days you will:

  • Meet our internationally renowned professors and learn about their latest discoveries,
  • Have the opportunity to visit our state-of-the art laboratories, and of course you will
  • Get to know our PhD students to hear what it is like to work as a junior researcher in Leiden or Delft.

Interested students can apply online at: https://casimir.researchschool.nl/casimir-open-days--4624.html

Registration deadline, also for the travel grants, is 7 February