Vacature: Student-assistent communicatie LIACS

vrijdag 14 juni

Ben je creatief, hou je van schrijven en studeer je aan de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen? Solliciteer dan nu voor de functie van student assistent communicatie bij het Leiden Institute of Advanced Computer Science!

Dit ga je doen:

  • Onderzoekers, medewerkers en studenten van het LIACS interviewen en (nieuws)artikelen voor de universiteitswebsite schrijven.
  • Het bijhouden van de LIACS Instagram.
  • Evenementen voor het LIACS en SAILS op de universiteitswebsite plaatsen.
  • De LIACS en SAILS-nieuwsbrieven maken. 
  • Posters, logo’s of andere afbeeldingen ontwerpen. 
  • Het MODES project ondersteunen .
  • Foto’s maken bij evenementen. 

Solliciteren

Het gaat om een aanstelling van 6 à 8 uur in de week. Solliciteren kan tot de juiste kandidaat is gevonden. Je kan een korte motivatie en curriculum vitae sturen naar communications@liacs.leidenuniv.nl t.a.v. Marcel Tichelaar. 

Gratis koffie met herbruikbare beker

zaterdag 15 juni

Aan het blokken voor tentamens of laatste loodjes voor je scriptie? En kun je wel een oppeppertje gebruiken? Goed nieuws! Op zaterdag 15 juni krijg je een gratis kop koffie als je je eigen herbruikbare beker meeneemt. Benieuwd waar? Loop tussen 9 uur ’s ochtends en 2 uur ’s middags even langs Café Abel voor het Wereldmuseum in Leiden.

Met deze actie willen de Gemeente Leiden en het Ministerie van Infrastructuur mensen stimuleren om hun herbruikbare beker of bakje mee te nemen. Want dat loont niet alleen voor je portemonnee. Zo help je door het meenemen van een beker of bakje ook met het terugdringen van zwerfafval. En zaterdag 15 juni betaal je met je herbruikbare – of Liever in Leiden – beker dus helemaal niets als je koffie haalt bij de stand voor het Wereldmuseum.

Open Science Debate

maandag 1 juli

Beste (oud-)studenten,

Graag wil ik jullie van harte uitnodigen op ons Open Science Debate over de volgende generatie organische halfgeleiders. De afgelopen jaren hebben we in een Europees consortium onderzoek gedaan naar het maken van nieuwe organische halfgeleiders voor allerhande toepassingen, zoals betere zonnecellen en flexibele telefoonschermen. Op 1 juli willen we jullie hier graag meer over vertellen.

Datum: 1 juli

Tijd: 19-20 uur debat, 20-21 uur borrel

Plaats: Gorlaeus gebouw, BM 1.33, Einsteinweg 55, Leiden

Aanmelden: hier

Zie ook: deze en deze artikelen.

Too good to go

Na activiteiten blijft er nog weleens eten liggen in de koelkast. Dit is niet altijd heel lang meer houdbaar, maar weggooien is natuurlijk zonde. Daarom hebben we de Too good to go whatsapp groep. Hier in zal af en toe een berichtje verschijnen met: "de volgende producten moeten op, kom ze gratis halen".

Dit is de link naar de chat.

Vertrouwenscontactpersonen

Heb je een persoonlijk probleem, nare ervaring of klacht die je niet zomaar met iedereen wil bespreken? Dan kun je terecht bij de vertrouwenscontactpersonen. Zij bieden je een luisterend oor of verwijzen je door naar de juiste hulpbronnen. Alles wat je met ze bespreekt, is vertrouwelijk, dus zullen ze niks doorvertellen aan anderen zonder jouw toestemming.

Je kunt de vertrouwenscontactpersonen bekijken via deze link, en je kunt ze bereiken via het mailadres vertrouwen@deleidscheflesch.nl.

De Leidsche Flesch vereeuwigd

De Leidsche Flesch vereeuwigd is het eeuwboek geschreven door de Historische Commissie. Het bevat 300 pagina's aan geschiedenis over de vereniging, van de vroege jaren tot recente historie. Ook staan er interviews met 20 alumni en ereleden, die verhalen vertellen over hun tijd bij De Leidsche Flesch. Het boek kost 7 euro voor leden en alumni. Als u alumnus bent, maar niet in kunt loggen op de website om een boek te kopen, stuur dan een mailtje naar bestuur@deleidscheflesch.nl. Het bestuur helpt u dan verder met het aanschaffen van het boek.

Het boek is hier te bestellen.