Crisis Oekraïne

De universiteit biedt steun aan studenten die met vragen en problemen rondom de oorlog in Oekraïne zitten. Voorlopig kun je hiervoor terecht bij het emailadres crisis@leidenuniv.nl of bellen naar 071 527 1132. 

Space Summerschool

zondag 26 juni

Hebben jullie leden al gehoord van de LDE NL Space Campus Summerschool? Dat is een 6-daagse Space Summerschool die plaatsvindt dit jaar van 26 juni t/m 1 juli. De deadline voor het inschrijven staat op 2 mei.

Tijdens deze week ga je langs alle belangrijke ruimtevaartbedrijven, netwerkbouwen, teambuilding doen en met andere studenten werken aan challenges. Je gaat langs bij ESA/ESTEC, Unmanned Valley, SRON, SBIC, Airbus, PLNT, TNO, Sterrenkunde, en nog veel meer. Dit wordt echt een fantastische 6 dagen, inclusief 2x per dag eten, cubesat teambuilding en een goodiebag. Vindt meer info en het programma op www.ldenlspacecampussummerschool.nl. Inmiddels zijn de registraties geopend en het lijkt ons heel tof als er leden bij kunnen zijn! Er is maar plaats voor 50 studenten.

Omdat we graag zo veel mogelijk studenten willen laten weten dat dit plaatsvindt en echt een unieke kans is voor studenten die interesse hebben in de ruimtevaart, zou ik jullie willen vragen of jullie ons kunnen helpen met dit delen? Bijvoorbeeld op jullie LinkedIn, Instagram, Facebook en in de nieuwsbrief. Promotiemateriaal kunnen jullie hier downloaden. Het wordt een hele bijzondere, leuke en leerzame ervaring waar studenten een breed netwerk binnen de Space community opbouwen.

Bijlesbord

Heb jij bijles nodig of wil je eens bijles geven? Dan kan je nu jezelf promoten!
Vanaf nu staat buiten de FK ons bijlesbord. Hier kan je zelf reclame maken over de bijles die je wilt nemen of geven. 
Je kan vervolgens zelf het initiatief nemen om contact op te nemen met iemand die bijles wil of die je het wil geven.
Let op, of je bijles kan krijgen of geven is afhankelijk van het aanbod van de mensen die langs het bord lopen.

Lustrum

Lustrummaillijst
De Leidsche Flesch bestaat 100 jaar! Naja, nog niet helemaal, maar het lustrum komt er aan. De Lustrumcommissie is druk bezig met het brainstormen voor thema's, activiteiten en nog veel meer. Wil je op de hoogte blijven van de laatste updates van de Lustrumcommissie én input geven aan de commissie? Vul dan dit formulier in en ontvang regelmatig updatemails, polls en meer!

Sociale media
Ook is de Lustrumcommissie te vinden op sociale media! Volg ze onder andere op LinkedIn of Instagram. Op de padlet van de commissie kan je zelf ook gave ideeën achterlaten, dat wordt zeer gewaardeerd!

Too good to go

Na activiteiten blijft er nog wel eens eten liggen in de koelkast. Dit is niet altijd heel lang meer houdbaar, maar weggooien is natuurlijk zonde. Daarom hebben we de Too good to go whatsapp groep. Hier in zal af en toe een berichtje verschijnen met: "de volgende producten moeten op, kom ze gratis halen". Dit is de link naar de chat.