Laatst bewerkt: 21 March 2024

Vereniging

Wat is De Leidsche Flesch precies? Wat wil De Leidsche Flesch bereiken en hoe wil ze dat precies doen?

De Leidsche Flesch is de studievereniging voor Natuurkunde, Sterrenkunde, Wiskunde en Informatica. De voornaamste doelen van De Leidsche Flesch zijn het bijdragen aan het contact tussen haar leden en de wetenschap en het bijdragen aan het contact tussen de leden onderling. Deze dingen probeert ze te realiseren door een breed scala aan activiteiten te organiseren, zoals (lunch)lezingen, excursies, studiereizen, maar ook borrels, feesten, pubquizzen en allerlei andere dingen. Verder laten we de studenten alvast kennismaken met wat er allemaal mogelijk is na hun studie: behalve oriëntatie op mogelijkheden om door te gaan in het onderzoek laten we de leden ook kennismaken met het bedrijfsleven, d.m.v. bijvoorbeeld bedrijfslezingen of inhousedagen.

Voor de eerstejaars organiseert De Leidsche Flesch elk begin van het collegejaar het eerstejaarsweekend. Dit weekend biedt eerstejaars de mogelijkheid om kennis te maken met elkaar en met de vereniging. Het eerstejaarsweekend vindt plaats in het weekend na de eerste twee collegeweken. 

Verder is er bij De Leidsche Flesch de mogelijkheid om zelf dingen te organiseren door in een commissie te gaan, of je kan je aansluiten bij een gilde

Een ander belangrijk aspect - en tevens voor velen een reden om lid te worden - van De Leidsche Flesch waar elk lid van profiteert is de boekenactie. Twee keer per jaar organiseert De Leidsche Flesch een boekenactie, waarbij alle leden hun boeken gemakkelijk en met korting via internet bij ons kunnen bestellen.

Wil je graag lid worden van De Leidsche Flesch? Als bachelorstudent betaal je eenmalig slechts 42 euro en als masterstudent slechts 10 euro. Dit bedrag haal je er gemakkelijk uit tijdens de eerste boekenactie!

De Leidsche Flesch is ook te vinden op Studentenwegwijzer.

studenten-wegwijzer-logo-400x116