Laatst bewerkt: 22 April 2024

Algemene Informatie

Op deze pagina is meer te lezen over bestuurscommissies en gilden, onder andere wat ze doen en waarom je ervoor zou kunnen kiezen om een commissie te doen of bij een gilde te gaan. 

Opgeven voor commissies en/of gilden

Wil je je opgeven voor commissies en/of gilden? Dit kan door dit formulier in te vullen, een mailtje te sturen naar intern@deleidscheflesch.nl of door langs de assessor intern te lopen in de FK.

Bestuurscommissies

Wat doen commissies?

De bestuurscommissies van De Leidsche Flesch organiseren samen met het bestuur de activiteiten van de vereniging, zoals educationele activiteiten, spelletjesavonden, feesten, pubquizzen, reizen, uitjes, en nog veel meer! Deze activiteiten hebben als doel het verrijken van je studietijd met zowel studiegerelateerde ontwikkeling als persoonlijke ontwikkeling, maar zijn er natuurlijk ook voor de gezelligheid. 

Een commissie heeft een zogenaamde looptijd, de tijd waarin een commissie actief bezig is om een of meerdere activiteiten neer te zetten. In deze looptijd zijn er bijvoorbeeld vergaderingen en soms werkmiddagen of -avonden. Het verschilt erg per commissie hoeveel tijd je eraan kwijt bent, de ene commissie vergt maar een half uur per week terwijl een andere commissie twee uur per week kan zijn. 

Waarom zou je een commissie doen?

De voornaamste reden om een commissie te doen is natuurlijk de leuke ervaringen die je eruit haalt! Tijdens je commissietijd ontstaan er ook hechte banden tussen de commissieleden, omdat je als team samenwerkt om leuke activiteiten te organiseren. 

Naast de leuke aspecten van een commissie doen, is het ook erg goed voor je CV. Je kan ermee laten zien dat je naast je studie ook ambitie hebt voor andere soorten ontwikkeling, die je een puntje voor kunnen geven qua ervaring met organisatie. 

Welke commissies zijn er?

De commissies van De Leidsche Flesch veranderen door de jaren heen, het huidige overzicht kan je vinden onder deze pagina. Naast de commissies die elk jaar weer geformeerd worden, is het ook mogelijk om zelf met een idee voor een commissie te komen! Hiervoor kan je in de Flesschekamer langs de assessor intern lopen of een mailtje sturen naar intern@deleidscheflesch.nl

Meer informatie

Wil je graag meer weten over het doen van commissies bij De Leidsche Flesch, stuur dan een mailtje naar intern@deleidscheflesch.nl of loop in de Flesschekamer langs de assessor intern!

Gilden

Wat doen gilden?

De gilden van De Leidsche Flesch zijn groepen mensen die geïnteresseerd zijn in een bepaald onderwerp, het Grafisch Gilde is bijvoorbeeld een groep mensen die zich bezighouden met grafisch design. Als gildelid kan je geheel zelf indelen hoeveel tijd je eraan kwijt bent. Sommige gilden, zoals het Kook- en Frituurgilde, krijgen aanvragen binnen, die leden kunnen oppakken als ze er tijd voor en zin in hebben. Andere gilden, zoals het Archief- en ICT-gilde, besteden tijd aan het onderhouden van onderdelen van de vereniging.

Waarom zou je bij een gilde gaan?

De voornaamste reden om bij een gilde te gaan is omdat je het erg leuk vindt om je bezig te houden met het onderwerp, maar je hoeft niet al bekend te zijn met iets om bij een gilde te gaan. Je kan bijvoorbeeld ook bij een gilde gaan juist omdat je er meer over wil leren. Andere redenen kunnen zijn dat je wel iets wil doen bij de vereniging, maar niet in een commissie wil, of dat je naast je commissies nog een klein beetje extra wil doen. 

Welke gilden zijn er?

De gilden van De Leidsche Flesch veranderen door de jaren heen, het huidige overzicht kan je vinden op deze pagina. Het is ook mogelijk om zelf met een idee voor een gilde te komen! Hiervoor kan je in de Flesschekamer langs de assessor intern lopen of een mailtje sturen naar intern@deleidscheflesch.nl

Meer informatie

Wil je graag meer weten over de gilden van De Leidsche Flesch, stuur dan een mailtje naar intern@deleidscheflesch.nl of loop in de Flesschekamer langs de assessor intern!